Happn, het beste alternatief voor Tinder, krijgt een heel handige update

Ken je Happn al? De datingapp wordt door velen gezien als het beste alternatief voor Tinder en krijgt binnenkort een grondige make-over. Het design zou volledig veranderen en je krijgt bovenaan de mensen te zien die het best bij jou zouden passen. Jammer genoeg lijkt ook een deel van de app betalend te worden.

Happn onderscheidt zich van andere datingapps door de manier waarop het op zoek gaat naar potentiële matches. Als je de applicatie open doet, krijg je niet iedereen te zien die in jouw buurt is, maar wel iedereen die je bent gepasseerd sinds de vorige keer dat je de app hebt open gedaan. Als je dus iemand niet durfde aanspreken, krijg je daar mogelijk nog eens de kans toe.

In tegenstelling tot Tinder zijn je potentiële matches niet te nemen of te laten. Je krijgt gewoon een hele lijst te zien met iedereen die je hebt gepasseerd. Dat is leuk, maar ook best onhandig.

Deels betalend

Daar komt nu verandering in, want de app wil AI inschakelen om de mensen waarmee de kans op een match het grootst is, bovenaan te zetten. Daarvoor zou het zich baseren op wat je zoal doet op je smartphone.

Ook de lay-out zou de komende maanden grondig veranderen, al worden nog maar weinig details gelost. Happn heeft momenteel 25 miljoen gebruikers, maar maakt nog altijd geen winst. Daarom lijkt een deel van de functies betalend te zullen worden.

Lees meer