Eindelijk! Met ‘Lights Out’ lost Royal Blood de eerste single van hun nieuwe plaat

Royal Blood heeft het eerste lied van hun nieuwe plaat ‘How Did We Get So Dark?’ gelost. De song heet Lights Out en de videoclip is echt geschift. Op vrijdag 30 juni staat de band met een nieuwe plaat onder de arm op Rock Werchter. Klaar om te scheuren?

Ook zo nieuwsgierig naar het nieuwe werk van Royal Blood? Spring dan maar een royaal gat in de lucht want de band heeft Lights Out gelost. Dat is de eerste single van hun nieuwe plaat ‘How Did We Get So Dark?’ die op 16 juni verschijnt.

Royal Blood is weinig veranderd, het duo brengt nog steeds stevige rock met dynamische drums en lekker smerig basgeluid. Hun muziek is bikkelhard en compromisloos maar ook sexy, en het refrein van Lights Out nodigt uit tot keihard meebrullen. “Geen zorgen, we gaan niet in Keane veranderden,” zei Zanger/bassist Mike Kerr onlangs aan muziekwebsite NME. “We're still bringing that rock 'n roll!”

‘How Did We Get So Dark?’ wordt de opvolger van hun titelloze debuutplaat uit 2014. Daarvoor hebben de rockers maar liefst 50 nummers geschreven waarvan alleen de strafste songs overgebleven zijn.

Naakte lijven

Bij de track komt ook een videoclip. Zanger/bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher jammen in hun repetitiekot alsof er niets aan de hand is. En als de eerste tonen van het refrein klinken, duikt plots een bende spartelende lichamen uit een onzichtbaar zwembad op de vloer, de muren en het plafond. Intens is een understatement.

Knipoog van Led Zeppelin

Bijna iedereen is het erover eens dat Royal Blood een legendarische bladzijde aan het schrijven is in het boek van de rockgeschiedenis.

Zelfs Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page die niet de gewoonte heeft zich uit te laten over nieuwe bands zei in muziektijdschrift Rolling Stone dat hij heel blij was toen hij het duo live zag spelen. “Wat een muzikale connectie, wat een energie," aldus Page. "Ze hielden mijn aandacht erbij gedurende de hele set. Ik had graag nog een extra uur naar hen geluisterd.”

Werchter

Deze zomer staat het rockduo op Rock Werchter. Wij kijken al uit naar hun andere nieuwe nummers.

Lees meer