Star Wars Battlefront 2 krijgt wat we wilden: een single player campagne

17 november komt het uit: één van de meest geanticipeerde games van dit jaar, Battlefront 2. En dit weekend werden details onthuld én een trailer.

Het vervolg op Star Wars Battlefront uit 2015 werd onthuld tijdens het Star Wars Celebration 2017-evenement dat dit weekend plaatsvindt in Orlando.

Battlefront 2 krijgt een single player campagne waarin spelers in de huid van zowel Rebellion- als Empire-personages kruipen.

De eerste Battlefront had alleen multiplayer modi. Maar ontwikkelaar Dice (de mannen van Battlefield) heeft voor het nieuwe deel ook een speelbaar verhaal gemaakt dat spelers alleen kunnen doorlopen. De ontwikkeling daarvan is in handen van de Motive-studio van uitgever Electronic Arts.

Speel als Luke

In de single player krijgen spelers verschillende perspectieven van de bekende oorlog tussen de Empire en de Rebellion voorgeschoteld. E daarvan is dat van Iden Versio, een stormtrooper die wraak wil nemen op de Rebellion voor het doden van Emperor Palpatine. Ook zijn er missies waarbij spelers in de huid kruipen van bekende personages uit de films, zoals Luke Skywalker en Kylo Ren.

Ook in de multiplayer zijn verschillende karakteristieke personages te spelen. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de multiplayer content uit alle films zal bevatten, het gebruikte bronmateriaal is niet beperkt tot bijvoorbeeld één trilogie. In de multiplayer komen zowel grond- als ruimtegevechten voor en spelers vechten afwisselend te voet, in een voertuig of in een ruimteschip.

Star Wars Battlefront 2 verschijnt 17 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc.