Of Sergio Herman nu wel of niet doet alsof hij altijd volgeboekt is... "Bij ons kan je wel nog terecht op moeder- en vaderdag!"

Sergio Herman kreeg vandaag een veeg uit de pan. Niet in zijn keuken, wel van culinair recensent Bruno Vanspauwen. Hij hekelt dat je amper een plaats kan reserveren via de websites van de drie zaken en vaak weken tot maanden op voorhand jouw etentje moet plannen. "Herman heeft een voorkeur voor online reserveringssystemen waarmee je niet kunt reserveren." Hij gelooft nooit dat er zo veel vraag is naar een tafeltje. Wat team Herman ten stelligste ontkent! Wel is zeker dat er op moederdag (14 mei) en vaderdag (11 juni) geen plaatsen meer vrij zijn in één van zijn zaken. Wil je die speciale dag culinair vieren? Wij zochten alvast waardige alternatieven waar je wél nog terechtkan. Maar dat zal niet op Sergio Hermanborden zijn...

1. Patyntje (Gent)

Het Patyntje is gevestigd in een prachtig landhuis in de koloniale stijl aan de oevers van de Leie in Gent. De keuken serveert de beste versies van de Vlaamse klassiekers. Aanraders zijn de vol-au-vent, de stoverij en de zeetong. Klik hier om alvast te reserveren.

2. Le Rabassier (Brussel)

Dit luxerestaurant wordt gerund door topchef Christophe Durieux, die in 2014 de prestigieuze Delta D'Or won voor de regio Brussel. In Le Rabassier stelt Durieux een menu voor dat gebaseerd is op seizoensproducten. Wat ook opvalt aan het menu van Le Rabassier is de omnipresente zwarte truffel in bijna alle gerechten. Voor de liefhebbers! Wel is het restaurant behoorlijk prijzig.

Parkrestaurant (Brugge)

Ooit opgericht als tearoom met winkel is Parkrestaurant uitgegroeid tot een gerenommeerd culinair restaurant in Brugge en omstreken. Broers Axel en Frédéric Bruggeman staan aan het roer. Parkrestaurant is gespecialiseerd in een klassieke burgerkeuken, bereid met de beste ingrediënten. Hun All-inclusive menu kost 74,90 euro.

Dôme Sur Mer (Antwerpen)

Dôme Sur Mer is een topkeuze voor iedere visliefhebber. Het restaurant serveert een uitmuntend aanbod aan vis- en schaaldiergerechten. En dat met een zeer goede selectie aan wijnen en champagnes. Het restaurant maakt geen onderscheid tussen voor- en nagerechten. Je kan er terecht voor zowel hapjes als voor een klassieke maaltijd.

De Kwizien (Hasselt)

Dit gezellige restaurant aan het Jeneverplein in Hasselt staat onder leiding van chef Anne-Sophie Breysem. De Kwizien richt op Totale Gastronomie. Daarmee bedoelt Breysem dat de Kwizien haar gasten verwent met verassende culinaire gerechten in een gezellige huiskamersfeer. Reserveren kan hier.

Lees meer