Gamen binnenkort op Olympische Spelen? Esport komt in 2018 op het programma van Asian Games

Kan je binnenkort op de Olympische Spelen een gouden medaille verdienen met gamen? Misschien wel, want in 2018 komen esports op het programma van de Asian Games, de Aziatische variant van de Olympische Spelen. Welke games precies zullen gespeeld worden, is nog niet bekend.

Gamen wordt steeds populairder en in landen als Zuid-Korea worden professionele gamers zelfs vaak op straat herkend en verdienen ze enorm veel geld. Het is dan ook niet onlogisch dat het juist in Azi is dat esport een plaats krijgt op zo'n groot sportevenement.

De Asian Games worden om de vier jaar georganiseerd en zijn, na de Olympische Spelen, het tweede grootste evenement met meerdere sporten. In het verleden stonden onder andere snooker en schaken al op het programma en in 2018 is het dus de beurt aan gamen. Eerst wordt het georganiseerd als demonstratiesport en in 2022 strijden ze echt voor de medailles.

Welke games precies zullen gespeeld worden, is nog niet bekend. Op een kleiner sportevenement van dezelfde organisatie staan dit jaar Fifa 2017, Moba (Multiplayer Online Battle Arena) en RTA (Real Time Attack) games op het programma.

Lees meer