Het Atomium zal bouncen van plezier: The Roots komen naar Couleur Café

Yes! Het is bijna zomer en dat betekent festivaltime! Dit jaar vindt Couleur Café plaats op een geheel nieuwe locatie aan de voet van het Atomium. En net vandaag kondigt het festival een nieuwe headliner aan: The Roots. Dat wordt drie dagen eclectisch chillen in het kleurrijke, sprookjesachtige Ossegempark. Wij zijn nu al aan het trippen. Afspraak van 30 juni tot en met 2 juli.

Niemand minder dan The Roots komen naar het hoofdpodium van Couleur Café. In 1987 stampten rapper Black Thought (Tariq Trotter) en drummer Questlove (Ahmir Khalib Thompson) het legendarische hiphop-collectief uit de grond.

De groep is in zijn 30-jarig bestaan altijd productief gebleven. Zo hebben The Roots 16 studio-albums op hun naam staan, drie Grammy Awards in de wacht gesleept en zijn ze de vaste band van The Tonight Show met Jimmy Fallon.

Ook de legendarische Cubaanse rappers Orishas komen naar Couleur samen met Soom T, Lianne La Havas, Damian 'Jr. Gong' Marley en Niveau4, de nieuwe generatie Belgische hiphoppers Zwangere Guy, TheColorGrey, L'Or Du Commun, Le 77, Darrell Cole, ISHA en Junior Goodfellaz & DJ Vega.

Hiphop met hoofdletter ‘H’

The Roots, dat is hiphop zoals dat moet zijn met geniale rhymes over sociale ongelijkheid en personal issues, gespeeld door getalenteerde muzikanten met wereldfaam. Hun bekendste hits zijn You Got Me, The Seed, The Next Movement en What They Do. Binnenkort brengen The Roots hun 17de plaat End Game uit.

Praktisch

Couleur Café gaat door in het Ossegempark aan de voet van het Atomium. Afspraak van 30 juni tot en met 2 juli. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees meer