Eten we binnenkort allemaal Zwödse bålletjes van de IKEA in onze eigen stad? De keten wil aparte resto's openen!!!

Je gaat misschien best even zitten op die POÄNG-stoel waar je 5 uur en 3 ruzies over deed om hem in elkaar te steken: binnenkort moet je misschien veel minder ver gaan als je de Zwödse bålletjes uit de IKEA wil eten. Want de meubelgigant wil graag aparte restaurants openen. Eet smakelijk, of zoals ze in Zweden zeggen: Smaklig måltid.

De meeste mensen gaan in de eerste plaats naar IKEA voor het eten, de meubels zijn bijkomend. Sommigen gaan zelfs enkel om er te eten. Per jaar hebben ze bij IKEA zo'n 650 miljoen klanten in 48 landen. En nu zou het bedrijf ook aparte restaurants willen hebben in de VS. Ze hebben zelfs al pop-ups getest in Londen, Oslo en Parijs. Op het menu zouden naast Zweedse balletjes ook kip en vegetarische Zweedse maaltijden staan.

Voorlopig zijn de plannen nog niet concreet en gaat het nog om een project. De woordvoerder kan dus nog niet zeggen waar er concreet restaurants komen. Wel is het zeker dat IKEA zich meer wil focussen op het promoten van de restaurants.

De pop-ups waren trouwens DIY, met andere woorden: je hielp de kok met het maken van de gerechten. Zolang ze met DIY maar niet bedoelen dat je je eigen tafel en stoelen in elkaar moet steken.

Lees meer