Gent blijft investeren in fietsers en bouwt een nieuwe fietsbrug

Gent wil meer dan ooit een fietsvriendelijke stad zijn en doet ook na de invoer van het circulatieplan serieuze inspanningen om dat doel te bereiken. Er komt een nieuwe fietsbrug die het Sint-Pietersstation makkelijker bereikbaar moet maken en zal lopen van de Blaarmeersen tot de Fabiolalaan.

De kostprijs van de brug is geraamd op zo'n 2 miljoen euro en de Vlaamse regering neemt daarvan de helft voor haar rekening. De bouw van de brug zou in 2018 starten. Er zijn ook al plannen voor een tweede brug die een grote spiraalvormige oprit zal hebben. Die brug zal over de Snepkaai komen, vlakbij het bekende restaurant 't Patyntje.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts bevestigde donderdag ook nog budget voor fietspaden aan Gentse gewestwegen. Zo worden er fietspaden gelegd aan de nieuwe Meulestedebrug, de N60, de N70, de Wondelgemse Meersen en langs de Verapazbrug die in 2019 zal aangelegd worden tussen Dok Noord en de Afrikalaan. In totaal gaat het om 7 miljoen euro, verspreid over drie jaar. Naast de Vlaamse regering investeert ook Stad Gent zelf miljoenen euro's in fietsprojecten.

Lees meer