Gelekte documenten bevestigen dat Apple werkt aan een bril waarop je je iPhone kan lezen

Een oud gerucht is eindelijk bevestigd: Apple werkt in het geheim aan een eigen variant van Google Glass, de slimme bril die enige tijd geleden door Google werd uitgebracht, maar flopte. Met zo'n bril zou je je iPhone kunnen lezen direct voor je ogen zonder je gsm uit te halen en informatie kunnen krijgen van alles rondom jou.

Apple stond ooit bekend om zijn innovaties en vernieuwingen, maar hinkt op dat vlak de laatste jaren een beetje achterop. Daar komt binnenkort misschien verandering in, want het bedrijf zou in het geheim aan enkele nieuwe projecten werken.

Een daarvan is een zogenaamde slimme bril. Begin dit jaar waren er al geruchten dat Apple een deal zou hebben gesloten met Carl Zeiss om lenzen van hen te gebruiken in zo'n bril en nu is een document uitgelekt waarop zo'n slimme bril vermeld wordt.

Nog werk

De website Gizmodo kreeg een document in handen waarin Apple testen met zo'n Google Glass-variant bespreekt. Er wordt gesproken over een testpersoon die laserstralen zag en iemand die last kreeg van zijn ogen. Er is dus nog wel even werk voor Apple.

Wat die slimme bril precies moet kunnen is niet geweten, maar het is wel al langer bekend dat Apple-CEO Tim Cook een grote fan is van Augmented Reality. Dat is het principe waarbij er een extra laag over de werkelijkheid gelegd wordt. Zo zal je met die bril van Apple meer dan waarschijnlijk je iPhone kunnen lezen zonder die uit te halen en extra informatie zien op je scherm over dingen rondom jou.

Lees meer