Primeur in Liefde Voor Muziek: Clouseau en Gers Pardoel zingen onbewust hetzelfde liedje

Het is nooit eerder gebeurd in Liefde Voor Muziek dat twee artiesten hetzelfde nummer van een artiest bewerken en coveren. Clouseau en Gers Pardoel doen het zonder elkaars medeweten wanneer de aflevering van maandag rond Isabelle A draait. Het gaat niet om 'Lekker Beest', haar bekendste hit, maar wel 'Helemaal Alleen'. Enkel Natalia blijft trouwens bij Engels zweren, de andere artiesten schakelen allemaal over naar het Nederlands.

Liefde voor Muziek kan carrières ook herlanceren. Dat zou wel eens het geval kunnen zijn voor Isabelle A. De zangeres had in de jaren 90 verschillende hits die we nu nog altijd kunnen meebrullen, maar door het verdwijnen van Tien om te Zien is ook een stukje van de Vlaamse muziek gestorven. Isabelle A heeft de voorbije weken al bewezen dat ze nog steeds goed kan zingen, dus misschien zal ze dankzij het programma opnieuw doorbreken. Het doet in elk geval deugd om haar heerlijke hits nog eens te horen.

In de derde aflevering mag ze luisteren naar het eerbetoon van de andere kandidaten. Hun keuzes waren soms heel verrassend, al is het maar omdat voor één keer hetzelfde nummer twee keer gecoverd mag worden.

1. Lady Linn - Sarah

© VTM

Vooral voor Lady Linn is het een verrassende sprong naar het Nederlands. Wel zal ze opnieuw vooral haar krachtige stem laten spreken, want ze kiest voor een a capella versie van Sarah. Het is altijd een beetje vreemd wanneer iemand toegeeft dat ze in haar eigen tienerjaren een grote fan was van een andere artiest. Voor wie het nummer niet meer kent, zetten we hieronder het origineel.
 

2. Josje - Ik Laat Je Nooit Meer Gaan

© VTM

Voor Josje is het repertoire van Isabella A eerder onbekend terrein, maar ze is er wel wild van. "Ik vind die hele nineties vibe helemaal te gek." Volgens Natalia is ze er ook echt in geslaagd om een sexy versie van Ik Laat Je Nooit Meer Gaan te brengen.
 

3. Bart Peeters - Blank of Zwart

© VTM

Bart Peeters neemt één van haar grootste klassiekers onder handen. Blank of Zwart is een nummer tegen racisme en discriminatie. Een optreden van Isabelle A is toen zelfs eens verstoord geweest door betogers. Dat bracht Bart Peeters op een idee. "Ik ga het liedje brengen in een nieuwe versie, die gaat over al die andere keren dat ze het nummer zong zonder dat extremisten het verstoorden." Dat belooft weer pakkend te worden.
 

4. Clouseau - Helemaal Alleen

© VTM

En dan komt het: Clouseau heeft hetzelfde nummer gekozen als Gers Pardoel. "We wisten het echt niet van elkaar en alles was al voorbereid", zegt Kris Wauters. "Maar wij gaan natuurlijk niet rappen." Spijtig, we hadden wel eens een rappende Koen willen zien.

5. Gers Pardoel - Helemaal Alleen

© VTM

Hetzelfde nummer dus bij Gers, en vermoedelijk gaat die wel rappen. Het wordt hoe dan ook leuk om te zien hoe twee verschillende artiesten iets totaal anders doen met een nummer. Een dubbele reden om het origineel nog even op te frissen.
 

6. Natalia - Dansen Voor Jou

© VTM

Natalia is een beetje de spelbreker en stopt het Nederlandstalige feestje met een Engelstalige versie van Dansen Voor Jou. Maar wie weet wordt dit wel de hit van deze week, want ze heeft al beloofd dat ze het nummer tijdens haar eigen optredens zeker nog gaat brengen.
 

Maar euh ... waar is Lekker Beest?

Je hebt het al gemerkt, niemand heeft voor Lekker Beest gekozen, toch dé hit waarmee Isabelle A in ons geheugen gegrift staat. Op het einde van de aflevering staat haar nog een verrassing te wachten. Wij vermoeden dat alle artiesten samen een verrassende versie van het nummer gaan brengen. In afwachting kan je hier nog even meebrullen met dat Lekker Beest.

 
Zelf zingt Isabelle A nog een cover van Michel Fugain: het prachtige Une Belle Histoire. Het ziet ernaar uit dat het inderdaad ook maandag weer een mooi verhaal wordt in Liefde Voor Muziek.

© VTM

Liefde Voor Muziek - maandag om 20u35 op VTM

Lees meer