Zo ramt deze gigantische veerboot vol vakantiegangers een dijkmuur aan haven op Las Palmas

De controle verliezen over je schip, het is de nachtmerrie van elke zeekapitein. Zeker als je aan het roer staat van de Volcán de Tamasite, een gigantische ferry met een oppervlak van 49 miljoen vierkante meter. Het vaartuig is gisteren ingeramd op een muur aan een haven van het Canarisch eiland Las Palmas. Er raakten geen passagiers zwaargewond.

Zo ramde de ferry Volcán de Tamasite gisteren de dijkmuur op Las Palmas

De Volcán de Tamasite is maar liefst 143 meter lang en vervoerde vrijdag 140 passagiers toen de kapitein de controle over de ferry verloor. Resultaat: de veerboot ramde de Nelson Mandela-dok aan de haven La Luz op Las Palmas. Volgens lokale nieuwsbronnen raakte niemand zwaargewond. Eén passagier moest naar het ziekenhuis worden gebracht, de anderen werden ter plaatse verzorgd. Maar de infrastructuur van het schip is er een pak slechter aan toe.

Olie in zee

De crash zou het gevolg zijn van een elektrische panne. De overheid van Gran Canaria riep ’s nachts een noodtoestand uit omdat de veerboot over een lengte van drie kilometer vloeistof in zee lekte. In de nabijgelegen woningen werd uit voorzorg het water afgesloten.

De schade is groot

Het zicht vanop de dijk na de botsing

En zo beleefden ze de crash vanop de ferry zelf

Uiteindelijk werd het schip weggesleept naar een loods waar het gerepareerd zal worden

Lees meer