Het houdt niet op: gewelddadige steward neemt buggy af op Amerikaans vliegtuig

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft een steward ontslagen na een gewelddadig incident met een vrouw en haar kind op een vliegtuig in San Francisco.

Een steward van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft geweld gebruikt tegen enkele passagiers op een stilstaand vliegtuig in San Fransisco. Eén van hen was een vrouw met een klein kind. Een medereiziger die het incident filmde, zegt dat de steward hardhandig een buggy afnam van een vrouw, waarbij de vrouw een klap kreeg en haar baby bijna geraakt werd. Op de website van American Airlines staat nochtans dat kinderwagens toegelaten zijn, mits ze gecheckt worden aan de gate.

De getuige plaatste het filmpje op Facebook. Nog een andere passagier die het voor de vrouw opnam, kreeg het daarna zelf aan de stok met de steward van American Airlines. “Kom maar op, sla mij”, zei hij.

Ontslagen

De werknemer zou intussen ontslagen zijn. American Airlines heeft zich geëxcuseerd. Volgens het bedrijf brak de ruzie uit toen de vrouw met haar buggy aan boord kwam. Het gezin kreeg gratis een vliegreis in businessclass aangeboden voor een andere vlucht naar Dallas.

"Wat we op deze video zien, weerspiegelt niet onze waarden of onze zorg voor onze klanten,” luidt het bij de bedrijfstop. “We hebben ten zeerste spijt van de pijn die we deze passagier, haar familie en andere betrokkenen hebben toegebracht.”

Nieuwe plaag?

De jongste tijd gaat het personeel op Amerikaanse vliegtuigen steeds vaker hun boekje te buiten. Zo werd twee weken geleden een man met geweld uit een toestel van United Airlines gesleept omdat het vliegtuig overboekt was. Ook werd een verloofd koppel zo’n week geleden zonder specifieke reden hardhandig uit een vliegtuig van datzelfde bedrijf gezet.

Lees meer