Bekijk de Mona Lisa op Google Earth: nieuwe functie laat je nu ook binnenkijken in musea en monumenten

In Google Earth is nu een nieuwe functie: Voyager. Daarmee kan je de wereld nog beter verkennen vanuit je luie zetel. Met de nieuwe optie kan je gemakkelijk binnenkijken in monumenten. De functie geeft je interactieve rondleidingen. Zo kan je bijvoorbeeld heel snel een citytrip van drie dagen in Parijs doorlopen. 

Google Earth Online heeft een grote update gekregen. Daar is twee jaar aan gewerkt. Er zitten onder meer een nieuwe look en een nieuwe functie in: Voyager. In die nieuwe functie kan je veel beter verkennen dan je nu al kon: citytrips van enkele dagen kan je dan van achter je laptop in veel kortere tijd doorlopen. Je kan bijvoorbeeld London, New York City en Parijs bezoeken.

Je kan zelfs musea en kerken van binnenin zien.

Zo bezochten we enkele monumenten in Parijs

De Notre-Dame de Paris

Cover image

© Google Earth

De Sacré-Coeur

Cover image

© Google Earth

Het Louvre

Cover image

© Google Earth

Er is nog meer

Als je een minder stedelijke eraving wil, kan je ook natuurgebieden zoals het Amazonewoud of de Noord-Amerikaanse National Parks bezoeken. Maar misschien nog specialer zijn de gebieden die je met de vrouwelijke popjes van Sesamstraat kan bezoeken. Zo kan je Zari volgen in Afghanistan. Ze is een zesjarig popje dat vertelt over haar leven daar.

In de update is ook een I'm feeling lucky-knop toegevoegd, daarmee kan je naar een willekeurige locatie gebracht worden. En met een nieuwe 3D-knop kan je een plaats vanuit elke hoek bekijken.

En jij dacht dat je huis zoeken op Google Earth leuk was ...

Lees meer