Respect! 13 jobs die een postbode moeiteloos combineert

Postbodes zijn real life superhelden. Want weer of geen weer, van 's morgens vroeg zijn zij al druk in de weer om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd z'n post krijgt. En daar komt veel meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Ja, deze 13 jobs combineert een postbode moeiteloos:

1. Weerman/vrouw

© VRT

Als postbode moet je 's ochtends nog voor dag en dauw beslissen hoeveel lagen je aandoet voor je ronde. Maar natuurlijk komt een beetje kennis over het weer ook van pas wanneer je moet smalltalken. ;-)

2. Sorteerder

© Giphy

Jep, de dag begint natuurlijk met het sorteren van de post in het sorteercentrum. Zodat elke postbode zeker de juiste post meeneemt en op het juiste adres kan afleveren.

3. Vertaler

© Giphy

Niet iedereen is gezegend met een leesbaar handschrift, dus is het ook de taak van de postbode om het juiste adres te ontcijferen.

4. Organisator

© Giphy

Al die brieven en pakjes in je auto/fietszakken krijgen, dat vergt het nodige organisatietalent.

5. Routeplanner

© Giphy

Natuurlijk moet je als postbode ook over het nodige gevoel voor oriëntatie beschikken, om zo de snelste en meest logische route te kunnen nemen. Zodat iedereen op tijd zijn of haar post in de bus krijgt.

6. Chauffeur

© Giphy

Postbodes die hun ronde met de auto of brommer doen, zijn natuurlijk geweldige chauffeurs die snel en efficiënt langs alle brievenbussen passeren.

7. Transporteur

© Giphy

Die pakjes die je bestelt op bol.com of Zalando komen natuurlijk niet zomaar aan je voordeur terecht, maar ook die worden vervoerd en afgeleverd door je lokale postbode.

8. Topsporter

© Giphy

Postbodes die elke dag op de fiets springen, rijden natuurlijk heel wat kilometers bij elkaar. Maar ook wanneer ze hun ronde met de auto of brommer doen, stappen ze heel wat af.

9. Fietsenmaker

© Giphy

Elke dag verschillende kilometers doet met de fiets, dat is natuurlijk niet zonder risico. Postbodes die de fiets nemen zijn er dus maar beter op voorbereid om zo nu en dan eens een rem te repareren of een band te plakken.

10. Gewichtheffer

© Giphy

Brieven, pakjes, reclamefolders, ... die wegen ook niet niets. Dus postbodes moeten hun armspieren in de strijd gooien en dagelijks heel wat kilootjes heffen en vervoeren.

11. Psycholoog

© Giphy

Als postbode word je natuurlijk al eens uitgenodigd voor een koffietje (of een pintje) en daar komt natuurlijk ook veel smalltalk bij kijken, waarbij een goed luisterend oor natuurlijk geen overbodige luxe is.

12. Hondenfluisteraar

© Giphy

Honden en postbodes, het is een cliché zo groot als de straat. Maar er zit een grond van waarheid in. Want als postbode sta je weleens oog in oog met de geliefde (waak)hond van de bewoners. Een beetje kennis over de trouwe viervoeter kan zo veel problemen besparen.

13. Superheld

© Giphy

Al deze jobs combineren, daar moet je wel een superheld voor zijn!

Lees meer