Meekijken in het dagelijks leven van Bagdad op Snapchat, voor even toch

'Mijn Verhaal', iedereen kent het principe. Maar wist je dat er ook 'Ons Verhaal' bestaat? Maandagavond om 9 uur, onze tijd, start op Snapchat 'Ons Verhaal' uit Bagdad. De app verzamelt daarvoor snaps van mensen in Bagdad en deelt die met de wereld. En met 'Ons Verhaal' proberen ze veel meer dan enkel verhalen te brengen.

Als je in Bagdad leeft: neem dan je telefoon en begin alvast te snappen. Want nu verzamelt Snapchat foto's en video's van inwoners van Bagdad om te delen in 'Ons Verhaal'. Het is niet de bedoeling dat het beeldmateriaal een politieke boodschap meedraagt of gewelddadig is. Maar de beelden moeten gewoon het dagelijkse leven tonen in Bagdad. Bagdadi's kunnen daarvoor ook een geofilter op hun snaps plaatsen.

'Mijn Verhaal' in 't groot

In 'Mijn Verhaal' vertel je op 24 uur tijd het verhaal van je dag op Snapchat. 'Ons Verhaal' doet exact hetzelfde, maar veel groter. Er wordt dan gewerkt met een geografisch grondgebied (Bagdad in dit geval) iedereen kan bij zijn snap 'Ons Verhaal' aanduiden. Snapchat zal er dan voor zorgen dat té politieke of gewelddadige boodschappen er niet inzitten.

Soms probeert Snapchat via 'Ons Verhaal' ook zelf nieuws te brengen. Bij de Amerikaanse verkiezingen lieten ze jongeren aan het woord over de verkiezingen, ze hebben het Israëlitisch-Palestijns conflict langs twee kanten gebracht en bij de recente aanslagen in Londen brachten ze ook nieuws over die aanslagen. Al was niet iedereen blij met die verslaggeving

Meerdere talen

Ook 'Ons Verhaal' vanuit Bagdad zal in twee talen te zien zijn. In de gebieden waar Arabisch gesproken wordt, is het in het Arabisch. In de rest zal het Engels ondertiteld worden. De aanslagen in Londen werden ook in twee talen gebracht. Er was toen Franse en Engelstalige verslaggeving.

Tussen Facebook Stories, Messenger Day, Instagram Stories en Whatsapp Stories is Snapchat wel de enige dienst die zelf zijn verslaggeving probeert te brengen.

Lees meer