Twee huwelijken met twee keer bedrog: Familie en Thuis kregen ei zo na dezelfde seizoensfinale

Er was deze week even paniek in soapland. Het zag er namelijk naar uit dat de twee populairste Vlaamse soaps Thuis en Familie zo goed als dezelfde seizoensfinale zouden krijgen. Maar de makers van Thuis hebben ervoor gezorgd dat er toch geen confrontatie komt.

De seizoensfinale is voor soaps altijd zowat de belangrijkste aflevering. De scenarioschrijvers zorgen er dan ook bijna altijd voor dat alle hoofdpersonages op dezelfde plaats zijn. Vaak is er ook een cliffhanger die je de hele zomer kan bezighouden.

Het zag er naar uit dat die seizoensfinale dit jaar hetzelfde zou zijn bij zowel Thuis als Familie. Er staan namelijk twee huwelijken gepland. In Thuis trouwen Tom en Judith en in Familie trouwen Mathias en Veronique. De schrijvers van Thuis stelden het huwelijksfeest echter uit tot in oktober.

Kijkcijferclash

Bij beide koppels kan je je trouwens afvragen of dat huwelijk wel zo'n goed idee is. Dat Tom niet de meest trouwe man is, heeft hij al meermaals bewezen. En ook Veronique moet vrezen dat haar slippertje met Lars uitkomt.

Dat gebeurt mogelijk al tijdens de seizoensfinale van Familie op 30 juni, al zal haar aanstaande ook niet helemaal gerust slapen. Of heeft hij toch niets te maken met de moord op zijn jeugdliefde Freya?

Dat de scenarioschrijvers van Thuis hun huwelijk hebben uitgesteld, geeft aan Familie misschien de kans om te scoren. De laatste jaren haalt Thuis namelijk telkens bijna dubbel zoveel kijkcijfers dan de concurrentie van VTM.

Lees meer