Nick Cave en Warren Ellis voorzien soundtrack bij Netflix-film met Brad Pitt

Tot nu toe hebben we een gemengde relatie met de films van Netflix - veel middelmaat, enkele uitschieters - maar enkele toekomstige projecten gaan er steeds interessanter uitzien. In mei al komt er een oorlogsparodie aan met Brad Pitt in de hoofdrol waarvoor niemand minder dan Nick Cave en zijn kompaan Warren Ellis de soundtrack voor zullen voorzien.

Het is de bedoeling van Netflix om in de toekomst sterker te gaan inzetten op grotere filmprojecten waaraan ook grote namen verbonden zijn en War Machine wordt daar een eerste voorbeeld van. De film is gebaseerd op het boek 'The Operators' van journalist Michael Hastings en vertelt het verhaal van een (iets te) zelfzekere maar onhandige generaal die de opdracht krijgt om NAVO-troepen in Afghanistan te leiden. In de bijrollen zullen Tilda Swinton en Ben Kingsley te herkennen zijn.

De film is geschreven en geregisseerd door David Michôd (Animal Kingdom) en belooft een kritische noot te plaatsen bij de oorlog in Afghanistan die tot op heden voortduurt. Zoals we Pitt in de trailer horen zeggen: "We're not here to win, we'e here to clear the mess."

Cave & Ellis

Vandaag is een extra reden bekend gemaakt om naar deze film uit te kijken: niemand minder dan Nick Cave en Warren Ellis zullen de soundtrack verzorgen. Ellis, die sinds 1997 een gewaardeerd lid is van Nick Cave & The Bad Seeds en in die hoedanigheid een sterke stempel heeft gedrukt op het geluid van de groep sindsdien, is een boezemvriend van Cave.

Het is lang niet de eerste keer dat de twee als duo aan een soundtrack werken. Ze deden dat eerder ook al voor The Proposition (2005), The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007), The Road (2009), Lawless (2012), Loin Des Hommes (2015) en Hell Or High Water (2016). Nog nooit hebben ze teleurgesteld.

 

War Machine is te bekijken via Netflix vanaf 26 mei.

Lees meer