Zelfs in een tweetje om zijn vrouw een gelukkige verjaardag te wensen, maakt Donald Trump een fout

Donald Trump kreeg eerder al kritiek omdat hij het soms niet al te nauw neemt met de feiten. Maar een tweetje om zijn vrouw te feliciteren met haar verjaardag, dat moet toch nog wel lukken? Wel ... Blijkbaar is een tweetje versturen zonder fouten toch niet zo makkelijk.

Gisteren vierde Melania Trump, de first lady van de Verenigde Staten, haar 47ste verjaardag. En haar echtgenoot, en tevens fanatiek Twitteraar, Donald Trump kon dat natuurlijk niet laten voorbijgaan zonder een leuk tweetje op de wereld los te laten. En hij poste hetzelfde ook op zijn Instagram-account. Leuk toch?

"Gelukkige verjaardag aan onze FLOTUS, Melania!", staat er te lezen.

So far, so good. Maar in de graphic onderaan de foto, die hij aan de tweet had toegevoegd, staat een Amerikaanse vlag. En die zou normaal gezien 50 sterretjes moeten bevatten, eentje voor elke staat.

"Zou", want het vlaggetje in de tweet van de president heeft er maar 39. En vandaag de dag kan je je zo'n foutje echt niet veroorloven, want Twitter merkt alles meteen op:

Misschien nog belangrijk om te zeggen, maar er is zelfs nooit een vlag geweest met 39 sterren. In 1889 gingen ze namelijk van 38 naar 42 staten, en dus ook sterren, en een half jaar later naar 43. Er werd in 1889 echter wel vanuit gegaan dat North-Dakota en South-Dakota als één staat zou worden opgenomen en dat dat sneller zou gebeuren dan de andere staten. Er werden dan wel een aantal vlaggen gemaakt met 39 sterren, maar die zijn dus nooit officieel in gebruik genomen.

Lees meer