Delta schopt passagier van vlucht omdat hij dringend naar de wc moest

Delta Air Lines heeft een passagier van een vlucht “verwijderd“ omdat hij naar het toilet was gegaan. De man moest voor het opstijgen naar de wc, maar de bemanning van het vliegtuig stond dat niet toe.

Volgens medepassagiers had de man al een half uur gewacht na het boarden. Het toestel stond toen nog steeds aan de grond. De man zei “dat het een noodgeval was” en snelde toch naar de wc. Daarop kreeg hij te horen dat hij het toestel moest verlaten.

Op videobeelden is te zien hoe de passagier, Kima Hamilton, in discussie gaat met een Delta-crew nadat hij te horen heeft gekregen dat hij moet vertrekken.

Twee uur wachten, iedereen van vliegtuig gehaald

Uiteindelijk moesten alle passagiers het toestel verlaten en opnieuw boarden. Medepassagiers hebben het over “een twee uur durende soap waarin we moesten toekijken hoe een man tot doelwit werd gemaakt omdat hij nodig naar het toilet moest”.

Hamilton werd op de luchthaven ondervraagd door agenten van de FBI. Die moesten de man arresteren, maar besloten dat uiteindelijk niet te doen.

Wel moest Hamilton zelf een nieuw ticket kopen waar hij drie keer zo veel voor betaalde als voor zijn oorspronkelijke ticket. Hij overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de luchtvaartmaatschappij.

Delta benadrukt in een reactie dat passagiers instructies van het personeel moeten opvolgen.

Het regent de jongste tijd incidenten met passagiers bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen: