Trump evalueert zichzelf na zijn eerste 100 dagen en concludeert ... dat het nooit beter ging met Amerika

Donald Trump is ondertussen al 100 dagen de president van de Verenigde Staten en hij is duidelijk tevreden over zichzelf. In zijn wekelijkse videoboodschap zegt hij onomwonden dat zijn eerste 100 dagen de beste zijn uit de ganse geschiedenis van Amerika. 

De eerste 100 dagen van Donald Trump als de president van de Verenigde Staten zijn deze week wereldwijd en grondig geëvalueerd. Trump stak ook zelf zijn hand in eigen boezem tijdens zijn wekelijkse videoboodschap om het te hebben over die eerste drie maanden, al kunnen we niet zeggen dat de man bescheiden is over zijn eigen daden.

Zonder rond de pot te draaien noemt Trump zijn eerste 100 dagen als president, de meest succesvolle uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij claimt dat de jobs worden teruggebracht, verwijzend naar de omstreden Keystone en Dakota Pipeline, en bedrijven hebben "geweldige" winsten aangetoond en dat allemaal op amper 14 weken.

Stilzwijgen

Over zijn moslimban die werd afgekeurd door rechtbanken, de Obamacare die niet afgeschaft werd en zijn befaamde muur op de grens met Mexico zweeg Trump. Dat waren dingen die hij in de eerste dagen van zijn leven als president ging doen, maar waar hij niet in geslaagd is.

Trump zegt nochtans dat dit nog maar het begin is, hoewel er nog nooit een Amerikaanse president is geweest die na zo'n korte regeertijd zo onpopulair is geworden. Amper 44% van de bevolking steunt Trumps beleid en dat is het slechtste resultaat sinds Dwight D. Eisenhower.

Lees meer