Tijd om die gevel te poetsen en je auto te wassen, want de fotograaf van Google Street View komt weer langs

Internetgigant Google is nét begonnen met een nieuwe fotoreeks voor Google Street View. Sommige foto's dateren nog van 2009 en zijn dus dringend aan vernieuwing toe. Tot en met september kun je de opvallende auto met 360-gradencamera tegenkomen.

Ons land telt naar schatting 150.000 kilometer wegen, waarvan zo'n 130.000 lokale wegen. Aan een snelheid van 1000 km per dag moeten al die openbare wegen gefotografeerd worden en dat is nodig. De jongste opnames dateren al van 2009 en 2010 en sindsdien zijn veel gevels toch opgefrist.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe beelden online zullen staan, omdat Google bijzonder veel werk heeft om de beelden nog bij te werken. Zo worden personen en nummerplaten onscherp gemaakt en worden ook andere situaties uit het beeld gephotoshopt. Denk maar aan een begrafenisstoet of mensen die aan de ingang van een gevangenis staan te wachten. Dat wil je liever niet vereeuwigen op het internet.

Als jij niet zo blij bent dat Google opnieuw foto's komt maken, dan kun je contact opnemen met Google. Zij bieden de mogelijkheid om je huis te blurren als je dat wenst.

Lees meer