Bookmakers zien kansen België op Eurovisie slinken na zwakke eerste repetitie

Het is nog iets meer dan een week voor Blanche de Belgische eer mag verdedigen op het Eurovisiesongfestival en die tijd lijkt ze ook nodig te hebben. Gisteren repeteerde de 17-jarige zangeres voor het eerst haar nummer City Lights en de reacties zijn niet mals. België zakt zelfs spontaan twee plaatsen bij de bookmakers.

Dat onze Belgische inzending Blanche een goed nummer heeft, daar zijn bijna alle kenners het over eens, maar het blijft altijd afwachten hoe dat nummer gebracht wordt. Tijdens de eerste repetitie in Kiev wist de Belgische zangeres alvast niet te overtuigen.

Blanche krijgt van de volgers op bijna alles kritiek. Ter eerste is er van een act helemaal geen sprake want de zangeres staat helemaal alleen op het podium. De brede camerastandpunten en de schreeuwerige LED-verlichting achter haar maken het nog eenzamer en zelfs saai.

Nog even tijd

De stem van Blanche blijft, ondanks de zenuwen, wel grotendeels overeind. Toch is dat niet voldoende om de bookmakers te ldoen geloven in de kansen van België. Eén dag na de repetitie zakte Blanche van plaats 5 naar plaats 7. Italië staat bij die bookmakers nog altijd op 1, voor Bulgarije en Zweden.

Blanche heeft nog even tijd om aan haar act te sleutelen en het camerawerk beter af te stellen, maar dinsdag 9 mei zal het in de eerste halve finale alleszins beter moeten als België opnieuw de finale wil halen.

Bekijk hier een stuk van haar repetitie:

 

Lees meer