Betoging op 1 mei in Parijs loopt uit de hand: meerdere agenten gewond door molotovcocktails

Frankrijk gaat door een woelige periode met nooit geziene verkiezingsuitslagen en dus beloofden de traditionele betogingen op 1 mei grimmig te worden. Daarom was de Franse politie massaal aanwezig, maar toch kwam het tot rellen. Daarbij zouden minstens 4 agenten brandwonden hebben opgelopen door molotovcocktails. Eén van hen zou er erg aan toe zijn.

De 1 meioptocht in Parijs was nochtans rustig begonnen, maar toen relschoppers met voorwerpen en molotovcocktails gooiden naar de politie, liep het uit de hand. De politie reageerde met traangas en het kwam tot verschillende incidenten.

Enkele politieagenten raakten daarbij gewond. Ze zijn met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Hoe zwaar die verwondingen zijn is nog niet geweten, maar de Franse pers meldt dat één van hen er erg aan toe is.

Extreemlinkse en anarchistische groepen

Er zijn verschillende verdachten opgepakt. Ze zouden uit extreemlinkse en anarchistische groepen komen die de laatste tijd vaak voor rellen hebben gezorgd. De relschoppers zorgden ook voor veel schade aan etalages en auto's in Parijs.

De 1 meioptocht stond dit jaar uiteraard in het teken van de verkiezingen. Velen riepen op om volgende zondag niet op het Front National van Marine Le Pen te stemmen. Meerdere linkse groeperingen lieten ook hun ongenoegen blijken tegenover die andere kandidaat Emmanuel Macron, die volgens hen alleen de rijken wil steunen.

Bekijk hier beelden van de rellen:

Lees meer