Siri redt levens! Deze vissers werden gered door de Apple-tool

Siri, de virtuele assistente in je iPhone die reageert op je stem, heeft niet de reputatie van een topper op vlak van spraaktechnologie. Maar deze vissers uit Florida hebben hun leven te danken aan de assertieve hulpstem in hun mobiele telefoon.

Wat Siri wel zeer goed kan is het maken van handsfree telefoongesprekken. Apple kreeg vaak te horen dat dat in 2017 niet bijster indrukwekkend was op technologisch vlak. Maar het is net deze eigenschap die het leven redde van drie Amerikaanse vissers.

De zeelui raakten verstrengeld in een zeer wilde zee op zo'n zes en halve kilometer van de kust van Key Biscayne in de staat Florida. Tot wanhoop van de vissers begon de boot meer en meer water op te slokken. De ploeg probeerde de hulpdiensten te bellen maar hun vingers waren te koud om het noodnummer in te tikken op hun iPhone.

Toen de vissers in een laatste paniekerige poging dan maar Siri inschakelden om het noodnummer te bellen, lukte dat meteen. De bemanning werd opgespoord door een helikopter en werd uiteindelijk geëvacueerd nog voordat de boot helemaal zonk.

Lees meer