Rectorverkiezingen aan de UGent nog smeriger dan gedacht: "Oproep om anoniem verdachtmakingen te lanceren"

Het wordt stilaan te erg voor woorden. De rectorverkiezingen aan de universiteit van Gent zijn volledig ontaard. Daar lijkt nu nog een schepje bovenop te komen. Want een professor emeritus aan de UGent spreekt namelijk van een oproep om anoniem online kandidaten Rik Van de Walle en Mieke Herreweghe zwart te maken.

Vermeende druk op huidig rector Anne De Paepe om zich niet meer verkiesbaar te stellen, een anonieme brief in de kranten, proffen die hun eigen voorkeur opdrongen aan studenten via het online leerplatform Minerva en ga zo maar door. Neen, mooi is het al lang niet meer aan de UGent.

En Kristiaan Versluys, sinds vorig jaar professor emeritus aan de UGent, uit in een Facebook-post, waarin hij zijn steun betuigt aan Rik en Mieke, zijn lof voor de steeds kalme Rik Van de Walle. Die zou zelfs na een heuse smeercampagne rustig gebleven zijn. De professor emeritus maakt zelfs gewag van een oproep om Rik en Mieke anoniem zwart te maken op het internet. Hij heeft het over een "onbegrijpelijke oproep van Guido en Sarah om anoniem verdachtmakingen te lanceren".

Twee derde meerderheid

Ook een tweede ronde leverde de UGent vrijdag nog geen nieuwe rector en vicerector op. Of een derde ronde zal volstaan, is te betwijfelen. Met net geen 60% van de stemmen hebben Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe een voorsprong van net geen 24% op Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger, maar ze zijn ook nog wel ver af van de nodige twee derde meerderheid. Vanavond is er nog een debat tussen de twee duo's. Maar of dat zoden aan de dijk zal brengen, is nog maar de vraag.

Lees het Facebook-bericht van Versluys hieronder:

Lees meer