Moeder van Nederlands Eurovisietrio vecht tegen kanker: "Ook als mama zou sterven, blijven we in Kiev"

De moeder van de Nederlandse Eurovisiesonginzending, OG3NE, is stervende. Ze lijdt aan botkanker. De drie zussen die de groep vormen hebben besloten in Kiev te blijven, zelfs als hun mama sterft want "zo wil zij het".

Een professioneel hoogtepunt, en een emotioneel dieptepunt. Zo zou je de deelname aan het Eurovisiesongfestival van de drie Nederlandse zusjes, die samen OG3NE vormen, kunnen beschrijven. Hun moeder is ongeneeslijk ziek. Ze lijdt aan een zeldzame en agressieve botkanker. Maar "ook als mama zou sterven, blijven we in Kiev. Zo wil zij het", zeggen Lisa, Amy en Shelly aan het Nieuwsblad.

Lights And Shadows is een eerbetoon aan hun mama Isolde. Het is geschreven door hun papa Rick. "Het is geen triest nummer, het geeft juist kracht", vertellen de meiden. Hun moeder heeft hun gezegd dat ze in het slechtste geval moeten blijven en ze willen haar wens respecteren. Ze bellen en facetimen haar dagelijks.

Nederland zal tijdens de wedstrijd voor het eerst te zien zijn tijdens de tweede halve finale op donderdag 11 mei. Maar je kan hier hun nummer al beluisteren.

 

Meer Eurovisiesong