Binnenkort word je sportiever vanuit je zetel door gewoon een pil in te nemen, maar is dat wel gezond? 

Geweldig toch, een sportpil waarmee je vet verbrandt en je uithoudingsvermogen verbetert. Onderzoekers ontwikkelen een pil die je training volledig van de baan duwt. Maar, is zo'n pil eigenlijk wel gezond?

Het is een droom van velen, vanuit je luie zetel vet verbranden en zelfs aan je conditie werken. Heerlijk toch?

Wetenschappers publiceerden een verslag in het vakblad Cell Metabolism. Ze dienden muizen een pil toe met GW501516, een middel dat op de genen werkt, en de verbeteringen waren duidelijk zichtbaar. De muizen raakten pas uitgeput na 270 minuten lopen op een loopband. Zonder de sportpil duurde het 160 minuten vooraleer ze hun fysieke uithoudingsgrens bereikten. Dat is een verbetering van ongeveer 70% van het uithoudingsvermogen.

Nadelen

Zo'n pil klinkt te mooi om waar te zijn. Onderzoekers staan al ver maar ze zijn er nog niet. Eén van de grootste problemen is het middel in de sportpil. GW501516 was bedoeld om hart- en vaatziekten te behandelen, maar na een aantal studies bleek dat het kankerverwekkend was.

Ali Tavassoli, hoogleraar chemische biologie aan de universiteit van Southampton, vertelde The Guardian dat zo'n pillen kunnen misbruikt worden op verschillende manieren. Daarnaast weet je ook niet wat er kan gebeuren met je lichaam na een langdurige inname.

Wetenschappers zoeken verder naar oplossingen om een gezonde sportpil te ontwikkelen zonder complicaties.

Wij wachten af ...

Lees meer