Nu kan je ook laten merken wat je denkt van iemand zijn reactie op Facebook

Je kan het goed vinden, of je kan het slecht vinden. Maar 'reactions' op Facebook gaan niet verdwijnen. Meer nog: ze worden zelfs uitgebreid. Nu kan je ook een emotie toevoegen aan een reactie van iemand anders en niet alleen meer op de post.

Facebook is de like-knop aan het uitbreiden, al is er nog steeds geen dislike-knop. Je kon al met emoties reageren op een Facebookpost. En in Messenger werden onlangs ook reactions toegevoegd en daarbij zat wel een duimpje omlaag. Dat is waarschijnlijk het dichtste dat we ooit bij een dislike-knop zullen komen. Maar vanaf nu kan je ook met reactions aantonen wat je van iemand zijn/haar reactie vindt.

Officieel zegt Facebook dat het dit doet omdat de gebruikers op meer manieren hun reacties willen tonen, maar het is bekend dat ze eigenlijk meer geld aan je verdienen als ze meer over je weten. Want hoe meer je toont wat je al dan niet leuk vindt, hoe gerichter hun advertenties kunnen zijn.

De functie wordt momenteel uitgerold. Nog niet elke gebruiker heeft de functie al. Reactions op comments werken op dezelfde manier als bij posts.

Meer over Facebook