Canadezen dronken even gin met dubbel zoveel alcohol, maar nu is het feestje afgelopen

Enkele gin-tonics als aperitief? In Canada had het wel eens fout kunnen aflopen. Bombay Sapphire, zowat het bekendste ginmerk ter wereld, liet woensdag een type gin uit de Canadese rekken halen. De gin zou een alcoholgehalte van zo'n 77 procent bevatten in plaats van de normale 40 procent.

De drinkende Canadezen waren nochtans geen vragende partij voor de terugroeping. Volgens het Agentschap voor Voedselinspectie in Canada zijn er geen klachten of ziekten vastgesteld als direct gevolg van de supergin.

Het probleem met deze specifieke lading gin begon aan de productielijn. De gin werd geflest voordat de alcoholrijke vloeistof voldoende aangelengd was. Bombay Sapphire beloofde hun klanten om hun geld terug te geven.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de Canadese autoriteiten een sterke drank met een belachelijk hoog alcoholpercentage terugfluiten. In maart nog maar werden honderden flessen Georgia Bay wodka uit de rekken gehaald. De wodka had een alcoholpercentage van 81 procent. Om, letterlijk, van achterover te vallen.

Lees meer