Dit zijn dé 9 tips van Ivanka Trump herself "om even succesvol als ik te zijn"

Ivanka Trump, dochter van, heeft een boek geschreven. Daarin geeft ze tips aan vrouwen om succesvol te worden, zowel in de privésfeer als op het werk. Ze gebruikt vooral haar eigen ervaring en getuigenissen van anderen. Maar wat kunnen we nu uit haar boek leren?

1. Aanvaard je professionele ambitites (en je gezin)

Ivanka schrijft dat ze lang gevreesd heeft dat een bedrijf leiden als jonge moeder haar autoriteit zou ondermijnen in de ogen van haar collega's en concurrenten. Want ze werkte toen in een door mannen gedomineerde wereld: de onroerendgoedsector. Ze plaatste zelfs geen foto's van haar leven thuis op sociale media. Maar dan besefte ze dat ze geen goed deed voor werkende moeders en dat het normaal was dat ze om 7 uur 's ochtends in haar kamerjas zat en er daar babyontbijt op gemorst was.

© Giphy

2. Er is geen evenwicht meer tussen werk en privé

Je kan mails verwachten om 11 uur 's avonds, zelfs zaterdagavond. Ze werkte voor het presidentschap van haar vader in de modewereld en de onroerendgoedsector. Ze schreef: "alles wat in persoon moest gebeuren, probeerde ik af te ronden tussen 8 uur 's morgens en 6 uur in de namiddag. De rest deed ik na dat de kinderen in hun bed lagen. Ik deed mijn ronde langs de kantoren om half 6 om te laten weten dat ik naar huis ging. Mijn team wist dat ze mails konden ontvangen na 11 uur 's avonds, en dat ze niet onmiddellijk moesten antwoorden."

© Giphy

3. Denk groot: het draait niet allemaal om jou

"Leidt je leven zoals alleen jij dat kan. Zorg dat je je passies en prioriteiten daarin een plaats geeft. Hoe dat eruitziet is verschillend voor elke vrouw. Die moet zichzelf bezitten. We geven vorm aan wat het betekent om een moderne vrouw te zijn: voor onszelf, onze familie, onze bedrijven, de cultuur en de komende generaties."

© Giphy

4. Vergeet jezelf niet: mediteer en laat je masseren

"Tijdens de verkiezingscampagne, ging ik in overlevingsmode: ik werkte en was bij de familie. Meer deed ik niet. En eerlijk gezegd: ik had geen tijd voor een massage of om mezelf te verzorgen. Stond ik dagelijks maar vroeger op om twintig minuten te mediteren en ik had graag met vrienden afgesproken, maar daar was gewoon geen tijd voor."

© Giphy

5. Wees creatief, maar blijf realistisch

"Lees een boek of een magazine, doe een dutje, mediteer, doe aan kaligrafie, luister naar muziek, speel schaak, kook, leer een taal of dans. Mijn familie doet nu aan tuinieren, de handen vuilmaken. Het scheot een band tussen ons en de natuur. Ik kan er de seizoenen mee uitleggen aan mijn kinderen en ze aanmoedigen om gezond te eten, terwijl we plezier maken in open lucht."

© Giphy

6. Blijf werken tijdens je zwangerschapsverlof

"Je kan wettelijk gezien volledig van de radar gaan tijdens je zwanger- en moederschapsverlof. Maar door te blijven werken te weten wat er gebeurt op het werk, weet je dat alles goed gaat en kan je beter relaxen en focussen op de baby. Als je contact wil houden met het kantoor, kies daar dan een vaste dag voor."

© Giphy

7. Maak lijstjes, veel lijstjes

"Ik maak lijstjes om contact te hebben met mijn kinderen. Ik denk echt na over ideeën om memorabele momenten te hebben met hen. Ik speel twintig minuten per dag met autootjes met Joseph (de oudste van de twee zonen), Arabella (haar dochter en oudste kind) houdt van boeken, dus ik plan om er twee per dag met haar te lezen."

"Ik maak algemene familielijstjes. Daarop staat bijvoorbeeld hoeveel ik met Jared Kushner op een date kan gaan. Ik heb een heel systeem met symbooltjes uitgedacht voor hoe vaak dingen herhaald moeten worden."

© Giphy

8. Tv kijken na een zware dag is nooit oké ... geen make-up dragen is soms oké

"Soms kijk ik naar Real Housewives met een grote kom pasta en een glas wijn, maar eerlijk gezegd is dat contraproductief. Op die momenten zouden we moeten mediteren, een bad nemen, sporten of een lange wandeling maken. Ondertussen hoor ik inspirerende dingen, zoals dat ik een ondernemende moeder ben, en dat het geweldig is wanneer ik geen make-up draag."

© Giphy

9. Er moeten meer vrouwen zijn in vergaderzalen en ze moeten meer betaald worden, maar moeten daar zelf om vragen

"Ik ken veel mensen die 'succesvol' zijn, maar die zijn ongelukkig. Dat is volgens mij geen succes. Maar dat pad hebben ze zelf gekozen, bewust of onbewust. Je kan de bedrijfscultuur niet alleen veranderen. En je krijgt niet wat je wil als je geen hoog doel stelt voor je bedrijf. Maar al te vaak cijferen vrouwen zich thuis of op hun werk weg, omdat ze niet flexibel genoeg zijn of geen hulp krijgen. We moeten voor onszelf vechten, voor onze rechten als werknemers en als vrouw. We moeten prioriteiten stellen op onze families en onze passies, we moeten rolmodellen zijn ..."

© Giphy

Lees meer