Drugdealers die zich voordeden als Uber-chauffeurs nu achter tralies

Meer maffia kan het niet worden. Gisteren en eergisteren voerde de New Yorkse politie 6 arrestaties uit in een plan dat de NYPD zelf 'Uber Connect' noemde. Zes drugdealers uit Manhattan en de Bronx probeerden onder de radar van de politie te blijven door zich voor te doen als Uber-chauffeurs terwijl ze hun leveringen deden.

Uber is een app waarmee elke bestuurder zich kan opgeven als taxichauffeur en zo een centje kan bijverdienen. De drugdealers kleefden Uber-logos op hun auto's zodat de politie het niet verdacht zouden vinden als ze de dealers de hele dag zagen wachten in hun auto's.

Het onderzoek naar de Uber-dealers is al een jaar aan de gang en niet alleen NYPD maar ook de New York State Police, Homeland Security én de DEA waren betrokken bij de operatie. De uiteindelijke buit van de operatie was een kilo cocaïne en zo'n 22.000 dollar in cash.

Uber liet al weten dat ze dankbaar zijn dat de overheid actie heeft ondernomen tegen het deze praktijken die hun organisatie een slechte naam zouden kunnen bezorgen.

Lees meer