YouTube gaat eigen shows produceren en die zal je ook gratis kunnen bekijken

YouTube zal binnenkort meer zijn dan enkel het platform waar jij je schattige kattenvideo of de fail van de week zal kunnen uploaden. Ze gaan namelijk zwaar inzetten op eigen content. YouTube zal zo honderden miljoenen gaan investeren. En met die hoop geld hebben ze ondertussen al, onder andere, supersterren Kevin Hart, Ellen DeGeneres en Demi Lovato voor hun kar gespannen. De eerste shows zouden zelfs al voor dit jaar zijn en ook helemaal gratis.

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar YouTube zet zwaar in op het produceren van eigen content. Ze gaan over het komende jaar meer dan 40 originele programma's en films produceren. En dat mag wat kosten, want volgens een bron binnen het bedrijf zal YouTube "honderden miljoenen" gaan investeren. En met dat geld heeft het al supersterren als Kevin Hart, Ellen DeGeneres, Demi Lovato en ook YouTube-sterren Rhett & Link kunnen lokken.

Gratis

Kevin Hart zal in Kevin Hart: What the Fit? elke week een nieuwe trendy workout uitproberen met een celebrity guest. Ellen DeGeneres zal kijkers een blik achter de schermen van haar populaire talkshow The Ellen DeGeneres Show gunnen en Demi Lovato werd gevolgd door camera's tijdens het schrijven en opnemen van haar nieuwe album.

Met Rhett & Link investeert YouTube in een succesformule. Met hun kanaal Good Mythical Morning, waar ze hun gelijknamige talkshow op presenteren, hebben ze al meer dan twaalf miljoen abonnees. Meer dan zes van deze shows zouden, net zoals de 'normale' filmpjes op het platform, volledig gratis zijn.

Red

Het is natuurlijk niet de eerste stap die YouTube zet in het produceren van eigen content. In 2015 lanceerden ze al YouTube Red, waar je tegen betaling video en muziek kan streamen. Ook Red zullen ze gaan uitbreiden, zo melden bronnen. Zo zullen ze, onder andere, de budgetten gaan verhogen naar drie tot zes miljoen per uur, wat vergelijkbaar is met budgetten die HBO of Showtime hanteren.

Lees meer