Hit op Kickstarter: deze kleine chip moet ervoor zorgen dat je nooit meer iets kwijtraakt

Tracking devices die helpen om verloren spullen terug te vinden, dat kennen we ondertussen allemaal. Maar een nieuw apparaatje - eigenlijk een kleine chip - moet ervoor zorgen dat je zelfs niks meer verliest. De zogenaamde Mu tag zal je namelijk waarschuwen via je smartphone of smartwatch als je te ver van je spullen weggaat. Klinkt interessant, toch?

De Mu tag werd gelanceerd als project op Kickstarter en haalde al snel dubbel zoveel geld op als het initiële doel. Meer dan 1.360 mensen gaven samen 106.730 dollar om het project te steunen.

Zij geloven de uitvinders - die zichzelf informu noemen - die beweren dat de Mu tag niet de zoveelste tracking device is. Want er is één belangrijk verschil: terwijl de andere trackers helpen om je verloren spullen terug te vinden, zorgt de Mu tag ervoor dat je die in de eerste plaats niet kwijtraakt. "De Mu tag is de simpelste en slimste manier om je spullen veilig te bewaren", klinkt het op de Kickstarter-pagina.

Virtuele leiband

En ja: het is ook effectief simpel. Het enige wat je moet doen is het kleine, elektronische chipje aan je belangrijke spullen hangen. Die staat dan in contact met een app op je smartphone of smartwatch en geeft een melding als je te ver van elkaar verwijderd raakt. Uiteraard kan je ook 'veilige locaties' invoeren, zodat de app geen meldingen geeft als je bijvoorbeeld thuis of op het werk bent.

De gebruiksmogelijkheden zijn eindeloos. Ooit al een laptop of gsm liggen op de trein? Hang je chip eraan, en dan krijg je een notificatie als je aan het afstappen bent. Vertrek je op reis en mag je je bagage of paspoort niet vergeten? Koppel je Mu tag dan ook aan je agenda en je krijgt een notificatie als je zonder die spullen de deur uitloopt. Maar ook je auto, fiets of zelfs je hond kunnen verbonden worden met de chip. De uitvinders noemen het dan ook "een virtuele leiband".

Prijs

Bovendien is het chipje ook veel kleiner dan de meeste tracking devices die te koop zijn. En dat maakt het natuurlijk ook gebruiksvriendelijker.

Klinkt het als iets voor jou? Dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de prijs. Voor één Mu tag betaal je 24,99 dollar of zo'n 22,7 euro. De batterij van de chip gaat tot 3 maanden mee, maar er zijn ook USB-opladers te koop (voor 14,99 dollar of zo'n 13,6 euro). Op de levering zal je wel nog even moeten wachten, want die is pas voorzien vanaf december 2017.

 

Lees meer