Betrapt: kapitein doet dutje op vlucht met 305 passagiers en laat stagiair het vliegtuig besturen

Er zijn maar weinig werkplaatsen waar het geapprecieerd wordt door je werkgevers of het cliënteel als je tijdens je werk indommelt. Een kapitein van een volgeboekt passagiersvliegtuig kan zich misschien wel nog het minst van allemaal een dutje permitteren. De hoofdpiloot op een vlucht van Pakistan International Airlines (PIA) besloot toch een kleine 3 uur de ogen te sluiten en het vliegtuig in handen te geven van een stagiair.

Amir Akhtar Hashmi, de hoofdpiloot op de vlucht van Islamabad naar London, koos het comfort van de ruime plaatsen in de Business Class om een uiltje te knappen. Een passagier besloot om een foto te nemen en vertelde een stewardess dat hij ongerust was.
Hashmi is intussen geschorst. PIA zegt dat er ook een onderzoek op handen is. Aanvankelijk was de luchtvaartmaatschappij terughoudend om Hashmi te ontslaan. Hashmi is immers de voormalig president van de invloedrijke Pakistan Air Lines Pilot Association (PALPA). Het was Hashmi's taak om de stagiair op te leiden. De piloot had een reputatie om af en toe tijdens het werk onder de wol te kruipen.

Lees meer