Slangenmensact op Britain's Got Talent blijken professionals van Cirque du Soleil

Angara Contortion, een Russische slangenmens-act, liet de juryleden van Britain's Got Talent zondag achter met hun kin op de vloer. De vier meisjes wonnen unaniem een plaatsje in de volgende ronde. Nu blijkt echter dat de acrobaten geen amateurs zijn, verre van. De Russische meisjes zouden al opgetreden hebben voor het prestigieuze Cirque du Soleil.

De slangenvrouwen, die variëren in leeftijd van 20 tot 29, beweerden te zijn overgevlogen speciaal om aan de Britian's Got Talent-auditie deel te nemen. Nu blijkt dat verhaal alvast een fabricatie te zijn want de vier ongewervelde Russinnen zijn woonachtig in de Verenigde Staten.

De vier vertelden hoofdjurylid Simon Cowell dat ze het programma thuis bekeken en hoopten zelf een plaatsje te bemachtigen in de line-up van de royale variëteitenshow. De woordvoerder van de show verdedigde het recht van Angara Contortion om deel te nemen aan Britain's Got Talent.

Betaalde tweets?

Ook was er controverse rond een 'onmogelijke' tweet. In de openingsgeneriek van Britain's Got Talent worden er tweets getoond die de anticipatie naar de aflevering die avond zouden moeten aangeven.

Maar de tweet werd verzonden om 5.59 (lokale tijd) en dat zou veel te laat geweest zijn om nog in het programma die avond te verschijnen. Dat leidde tot beschuldigingen aan het adres van Britain's Got Talent. Het programma zou mensen betalen om positieve tweets over de talentenshow de wereld in te sturen.

Lees meer