Biografie schetst een heel ander beeld van Obama … zéker toen ie jong was. De opvallendste feiten op een rijtje

Rising Star: The Making of Barack Obama, zo heet het boek waarin het leven van Obama wordt beschreven. Het boek kostte schrijver David J. Garrow bloed, zweet en tranen in een research van 9 jaar. In het boek staan verschillende zaken die eerder nog nooit werden verteld. Enkele dagen geleden kwam aan het licht dat Barack een ex-lief ten huwelijk vroeg. Maar dat is niet het enige dat we te weten kwamen ... 

Huwelijksaanzoek

Obama had voor zijn huidige vrouw Michelle een relatie met Sheila Miyoshi Jager. In het boek staat een interview met de ex-vriendin waarin ze vertelt dat Barack Obama haar tweemaal ten huwelijk heeft gevraagd. De ouders van de half-Japanse en half-Nederlandse Sheila vonden hun 23-jarige dochter te jong om te trouwen waardoor ze Baracks aanzoeken weigerde. De twee tortelduifjes bleven nadien wel samen omdat ze later zich nog wel wilden huwen.

Identiteit

Nadien vond Sheila dat de ex-president veranderde en heel ambitieus werd. Sheila vertelt in het boek dat identiteit opeens zeer belangrijk werd voor Barack. Een dichte vriend van het toenmalige koppel herinnert zich dat de twee serieuze ruzie maakten nadat Obama een racistische uitspraak maakte: "De lijnen zijn zeer duidelijk getekend ... Als ik met een witte vrouw samen blijf, heb ik hier geen status."

Bedrog

De relatie tussen Barack en Sheila eindigde. Maar tijdens de relatie met Michelle zag hij Sheila nog af en toe. Toen Barack en Michelle nog niet getrouwd waren, zou hij zijn huidige vrouw een aantal keer bedrogen hebben met Sheila. Sheila vertelt dat ze na hun huwelijk niet meer hebben afgesproken maar wel nog telefonisch contact hadden of per brief.

Seks en drugs

Obama was ook nog samen met Australische Genevieve Cook. Het ex-liefje vertelt in het boek dat de twee seks hebben gehad op hun eerste date. De seks was volgens Cook hartstochtelijk en gepassioneerd.

De ex-president heeft blijkbaar na zijn studentenleven ook nog cocaïne en cannabis genomen. In het verleden haalde Obama ook aan dat hij cocaïne gebruikte in zijn tienerjaren, maar zijn ex-vriendin Cook vertelt in het boek dat hij ook drugs nam toen hij 22 à 23 jaar oud was. Dat maakt volgens het boek Obama's drugsbeleid wat hypocriet.

Homoseksueel

Tijdens zijn studentenleven was Obama goed bevriend met een homoseksuele assistent-professor, Lawrence Goldyn. In het boek staat dat de vriendschap Obama deed twijfelen over zijn eigen seksualiteit: "Hij dacht eraan aan om zelf te experimenteren." De ex-president besliste om toch niet te experimenteren, maar de vriendschap heeft wel een impact gehad op zijn houding tegenover homoseksualiteit.

Lees meer