Getatoeëerde vis gevangen in de Filipijnen. Hoe de vis aan zijn bodyart komt is een mysterie

Een Filipijnse visser haalde vorige week een wel heel mooie vis boven. De maritieme ijdeltuit was namelijk van bek tot staartvin bedekt in tekeningen. Sinds het nieuws verscheen op de Filipijnse mediareus GMA is het hek van de dam voor speculaties over de versierde vis. Die theorieën variëren van plausibel tot gewoon batshit crazy. 

De meest aannemelijke uitleg is dat de vis op een of andere manier zou zijn vastgeraakt in menselijk afval waardoor een print zou hebben afgegeven op de geschubde huid van het zeebeest.

Ook mogelijk is dat een tatoeage artiest de vis zou hebben gebruikt als kladblok om zijn kunsten op te oefenen en het arme dier daarna dan zou hebben teruggegooid.

Criminele bendes

Maar geen zorgen: er zijn ook abstractere theorieën. de fantasie (of "fake-news") site Mysterious Universe speculeerde dat de vis misschien zou behoren tot een van de onderzeese criminele bendes de Crappies of de Blowfish, geïnspireerd op de Crips en Bloods.

Een theorie die het Filipijnse nieuws haalde was dat de vis zou zijn ontsnapt uit een gevangenis op de bodem van de zee waar biologen de vis gemarkeerd zouden hebben met tatoeages. Hoe dan ook, het mysterie blijft.

Lees meer