Chris Rock tackelt de smartphone-epidemie in het Sportpaleis en wel zo

Ben jij ook zo iemand die zich afvraagt waarom je naar een concert zou gaan kijken om het dan te gaan filmen met je smartphone? Stand-upkomieker Chris Rock kennelijk ook. De comedylegende heeft voor zijn passage in het Antwerpse Sportpaleis voorzorgsmaatregelen getroffen zodat zijn publiek zich kan concentreren op zijn show in plaats van op hun vlogs, selfies en berichtjes aan hun moeder. Organisator Live Nation legt uit hoe.

Volgens Nele Bigare, woordvoerster bij Live Nation, brengt het productieteam van Rock een systeem mee van het bedrijf Yondr. Zo werkt het: elke smartphonebezitter in het publiek wordt gevraagd om hun geliefde apparaat in een hoogtechnologisch zakje te stoppen. Het zakje sluit automatisch als je de concertzaal binnengaat. Moet je dan toch dringend je smartphone gebruiken dan kan je het zakje weer openen, maar dan enkel in de zone buiten de zaal.

Nog niet standaard op elk evenement

Wie zich nu al zorgen maakt dat hij/zij nooit meer een selfie kan nemen net als Kris van Clouseau aan zijn/haar kant van het podium loopt, hoeft zich geen zorgen te maken. "Live Nation zelf heeft geen plannen om dit te gebruiken bij andere events", zo zegt Bigare. "Maar het kan wel zijn dat in de toekomst nog artiesten van wie we een show organiseren dit gebruiken."

Chris Rock is, volgens Bigare, niet de eerste artiest die zich stoort aan alle lichtgevende schermpjes in het publiek. Maar dat probleem werd tot nu nog op een andere manier opgevangen. "Tot nog toe werd dat gewoon gevraagd aan de concertgangers en werden er onder andere infobordjes opgehangen in en rond de zaal", zo zegt Bigare. "Stewards en security houden dan een oogje in het zeil en wijzen toeschouwers op de wens van de artiest. (...) Bij concerten is het echter eerder uitzonderlijk."

Wil je zelf initiatief nemen tegen smartphones in het publiek dan heeft ook Marky Ramone een, weliswaar illegale, oplossing.

 

Lees meer