Summer is coming: vanmiddag en vanavond krijgen we de eerste reeks lokale onweersbuien van het jaar

Op stabiel warm weer moeten we nog even wachten, maar de komende dagen krijgen we alvast met de bijwerking van mooi weer te maken: onweersbuien. Vandaag kan het kwik voorbij de kaap van 20 graden stijgen, en in de loop van de namiddag en avond kan het vooral in het noorden van het land gaan onweren. Volgende week wordt het echt mooi weer, althans voor even.

De zon verstopt zich vandaag achter wat sluierbewolking, maar in de loop van de dag kan zich ook onweer ontwikkelen. We halen zo'n 20 tot 22 graden. De grootste kans op onweer is er volgens het KMI voor het noorden en het noordwesten van het land. Vannacht wordt het weer rustiger en het blijft vrij zacht bij zo'n 13 graden. Morgen beginnen we dan met regen, maar uiteindelijk wordt het toch weer zonniger bij 20 tot 21 graden. Later op de dag is andermaal onweer mogelijk.

Meer onweer

We kunnen er maar beter aan wennen, want zaterdag wordt eveneens een zeer onstabiele dag. We krijgen veel bewolking bij maxima van 20 graden. Vanaf de namiddag kan zich weer onweer ontwikkelen. En jep, ook zondag krijgen we onweersbuien. Het begint droog, maar in het binnenland is er opnieuw kans op buien die gepaard gaan met onweer.

Vanaf maandag zouden we dan kunnen genieten van enkele mooie dagen zonder onweersbuien. Zonnige perioden worden afgewisseld met wolkenvelden bij zo'n 20 graden. Woensdag is zelfs 23 graden mogelijk. Helaas ziet het KMI op lange termijn vanaf het volgende weekend terug koeler weer met regelmatig regen of buien. De echte zomer is dus nog niet in zicht, maar in elk geval krijgen we de volgende dagen al wat onweersbuien om ons in de stemming te brengen ...