Gentse zwerver dood aangetroffen aan drukke Korenmarkt, maar het is niet Zakkenman

Gent stond deze middag even kort in rep en roer toen een zwerver dood teruggevonden werd. Want ging het om Zakkenman, één van zwervers die in de Arteveldestad bijna een BV-status heeft en die elke Gentenaar stiekem in zijn hart heeft gesloten? Intussen heeft de politie ontkend dat het om de bekende man gaat. Al blijft het triest dat dit anno 2017 nog kan en op zo'n drukke plaats dan nog. 

'Zakkenman', da's een legende in Gent. Of je nu als student toekomt in de stad, of er altijd gewoond hebt, op een gegeven moment zag je 'm wel eens zwerven langs de Nederkouter, of op weg naar het station. Over de man, Antoon, bestaan ook de vreemdste verhalen: is hij getraumatiseerd? Heeft hij nog familie? Waarom heeft hij zoveel zakken?

Een vragenlijst zonder antwoorden, maar 't is duidelijk dat Gent ermee bezig is, zeker nu even het gerucht de ronde ging dat de man was overleden. De politie van Gent bevestigde intussen aan newsmonkey dat "het zeker niet om deze man gaat", maar meer informatie kregen we niet. Dat 'Zakkenman' uit het Gentse straatbeeld verdwijnt, is natuurlijk onvermijdelijk, maar momenteel duidelijk nog ondenkbaar.

Enkele maanden geleden ontstond er al opschudding over 'Zakkenman', omdat hij, na enkele maanden met zijn zakken kamperen aan het bushokje op de Korenmarkt, daar verdween. Hij werd daar 'verwijderd' maar dook nadien weer op aan het Blaisantvest. Intussen zou de man dus weer moeten rondzwerven in de buurt van de Nederkouter en is er niks aan de hand.

Lees meer