Je lief gevonden op Tinder? Nu bestaat er ook een app om baby's te maken

Swipe naar rechts voor een spermadonor: een Tinder-achtige applicatie wordt gelanceerd om ei- en spermadonoren te zoeken. Gebruikers kunnen in de applicatie kiezen uit potentiële kandidaten. De applicatie Just a Baby zoekt donoren en helpt koppels die moeilijk kinderen kunnen maken. 

Veel koppels kunnen niet zwanger worden door vruchtbaarheidsproblemen of door een relatie te hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Op zoek gaan naar een donor is één van de opties die koppels hebben, maar dat verloopt ook niet altijd even vlot. Just a Baby brengt daar verandering in en zorgt ervoor dat koppels hun kinderwens iets makkelijker kunnen vervullen.

Bij het aanmaken van een account kan je voorkeuren ingeven:

  • Zoek je een ei- of spermadonor?
  • Welke leeftijd moet de donor hebben?
  • Hoever mag de donor wonen?

Swipen

De applicatie lijkt sterk op Tinder. Je kan als gebruiker van de ene kandidaat naar de andere swipen. Bij een geschikte kandidaat, kan je naar rechts swipen. Na een match kunnen kandidaten chatten en kennismaken met elkaar.

Eens het langs beide kanten klikt, zou er nog eerst een controle moeten gebeuren. Hierbij worden de kandidaten uitgenodigd om medische tests af te leggen.

Eens alles goed verloopt kan de procedure beginnen en kunnen koppels met vruchtbaarheidsproblemen een familie beginnen.

Vruchtbaarheidsproblemen

Volgens kinderwens.be komt onvruchtbaarheid vaak voor in België. Tussen 10 tot 15 procent van de Belgische koppels kampt met het probleem.

  • Bij 30% is de vrouw onvruchtbaar.
  • Bij 30% is de man onvruchtbaar.
  • Bij 30% is zowel de man als de vrouw onvruchtbaar.
  • Bij 10% is de oorzaak onbekend.

Klaar om te helpen of een donor te vinden? De applicatie is gratis te downloaden en iedereen kan het gebruiken.

Lees meer