Komt Facebook naar België? Zuckerberg heeft een oogje op pand dichtbij Wetstraat 16

Facebook denkt er al een tijdje aan om zich te gaan vestigen in Brussel, het hart van Europa. En volgens De Tijd zou dat nu wel heel concreet geworden zijn, want Zuckerberg en co zouden dichtbij een huurovereenkomst staan voor het Regent Park. Facebook zou zo buren worden van premier Charles Michel (MR), die zich in de Wetstraat 16 op wandelafstand van het Regent Park bevindt. Klein detail: het is ook zowat het duurste pand dat momenteel beschikbaar is. 

Brussel is voor elk groot bedrijf een logische locatie om een zetel te hebben. Het is de hoofdstad van Europa en huist de hele Belgische en Europese politieke top. Het lag dan ook voor de hand dat ook Facebook, het grootste social media-bedrijf ter wereld, daar uitkeek naar een mogelijke locatie. En die lijkt het nu te hebben gevonden in een van de duurste beschikbare panden in Brussel, zo meldt De Tijd.

Het Regent Park ligt op het kruispunt van de Wetstraat en de kleine ring van Brussel. Facebook zou dus buren kunnen worden van premier Charles Michel (MR), die zijn bureau heeft in de Wetstraat 16. Het splinternieuwe Regent Park ligt ook dichtbij de Kamer, het Vlaams Parlement en de Amerikaanse ambassade.

Facebook zou zo'n slordige 800 vierkante meter gaan huren. En daar zou het tussen de 290 en 350 euro per vierkante meter per jaar voor moeten betalen. Dat maakt van het Regent Park een van de duurste panden in heel Brussel. Het mag allemaal wel wat kosten voor Zuckerberg.

Lees meer