Wil je veel likes op Instagram? Dit is het ideale uur om te posten

Laten we eerlijk zijn, het aantal likes doet je wel iets. Je steekt er toch wat tijd in om een perfecte foto te nemen, een ideale filter te kiezen en een toffe tekst te verzinnen. Zoveel moeite, maar soms doen bepaalde posts het gewoon minder goed dan anders. Wanneer zou je dan een foto of video moeten posten?

HopperHQ - een Instagram planning website - heeft dé uren gevonden om een beeld te plaatsen zodat het meer reactie krijgt. Tot nu toe zijn meer dan 1,2 miljoen berichten gepland via HopperHQ, wat betekent dat ze veel gegevens hebben om te analyseren. De website analyseerde posts, filters, likes en reacties en kwam op de volgende resultaten:

Uren

Volgens HopperHQ post je in de week best een foto op Instagram tussen 18:00 en 19:30. In het weekend post je best om 11 uur 's ochtends als je meer likes en reacties wil.

De reden is eigenlijk voor de hand liggend: Instagram-gebruikers zijn meestal op deze uren actief. Wordt je foto meer gezien, dan is de kans op reactie ook groter.

Filter

De gegevens hebben ook aangetoond dat bepaalde filters je post ook populairder kunnen maken. Zo blijkt dat Gingham niet alleen de populairste filter is, maar ook de meeste likes en reacties aantrekt. Clarendon staat op de tweede plaats en kan dus ook de populariteit van je post beïnvloeden.

Foto's

Beelden die gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen (zoals reizen of gewichtsverlies), krijgen gemiddeld 22 procent meer likes en reacties dan andere foto's op een account.

Op de tweede plaats staan foto's van dieren en mooie landschappen. De derde populairste foto's zijn van stranden.

Titel

Bijschriften zijn niet onbelangrijk bij een post. Een hashtag erbij maakt je post altijd populairder omdat meer mensen op je foto terecht kunnen komen. HopperHQ ontdekte dat lange titels 15 procent minder likes en reacties uitlokken. Dus houd je titel kort en krachtig.

Bijschriften met emoji doen het ook beter dan titels zonder emoji. Als je een emoji toevoegt, dan beperk je deze ook tot maximaal drie, anders wordt de titel moeilijker te lezen en dat trekt niet aan.

Populairste hashtags die je post nog beter maken zijn:

  1. #love – 1.017 billion posts
  2. #instagood – 544.2 million posts
  3. #photooftheday – 389.0 million posts
  4. #beautiful 363.1 – million posts
  5. #tbt 357.8 – million posts
  6. #happy – 349.5 million posts
  7. #cute – 348.8 million posts
  8. #fashion – 344.9 million posts
  9. #followme – 322.7 million posts
  10. #me – 312.8 million posts

Volgende keer post je dus een foto van je reisje met de filter Gingham om 18 uur.

Laat die likes maar komen!

Lees meer