13 redenen waarom je communie/lentefeest een onvergetelijke ervaring is

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Mei, dé maand van communies en lentefeesten. Herinner je je nog de zenuwen die door je lijf gierden wanneer de grote dag eindelijk aangebroken was? Je kon niet wachten om de gloednieuwe outfit die al maanden in jouw kleerkast hing aan te trekken. Nog snel oefende je het tekstje dat je in een volgestampte kerk moest voorlezen en smeerde je je stembanden voor de vele liedjes die de revue passeerden tijdens de viering. Toen had je misschien niet door dat dit een van de mooiste momenten uit je leven/kindertijd zou worden, maar hier zijn 13 redenen die het tegendeel bewijzen. Halleluja!

1. Omdat je een excuus hebt om een volledig nieuwe outfit te dragen

Je communie doen staat gelijk aan een uitgebreide shoppingtrip: het hele plaatje moet kloppen. Dat ging wellicht gepaard met het passen van duizend verschillende outfits en stress omdat je niet hetzelfde wou kopen als een andere communicant. Maar hé, het was allemaal op kosten van je ouders. Wat zou je vandaag nog meer willen?

Als je dan eindelijk je gloednieuwe outfit mocht aantrekken, wandelde je vol zelfvertrouwen de kerk binnen. Strut your stuff!

2. Kappertime!

Wat is een outfit zonder bijpassend kapsel? Een afspraak bij de kapper stond dus waarschijnlijk ook op de agenda. Jongens kozen steevast voor een piekjeskapsel of een haarsnit à la Justin Bieber. Meisjes hadden het heel wat moeilijker. Je herinnert je vast nog het eindeloos getwijfel tussen lang of kort, opsteken of loslaten, krullen of stijl haar. Al die beslissingen…but hey, you looked fine!

3. Je mag je beste poses bovenhalen

Geen communie zonder communiekaartjes en geen communiekaartjes zonder communiefoto’s. Je gaf het beste van jezelf tijdens een professionele (of geïmproviseerde) fotoshoot in het bos of aan zee. Watch and learn, Naomi Campbell.

4. Je communie doen is big business

Vanaf het moment dat je de kerk uitstapte, kreeg je langs alle kanten geld toegestopt. Zelfs groottantes en -nonkels die je amper kent, stuurden kaartjes op die je spaarpot vulden. En inderdaad, je communie doen legt je geen windeieren! Uit een onderzoek van Keytrade Bank blijkt dat een communicant gemiddeld 549 euro (cadeau) krijgt. Vandaag kan je enkel dromen van zo’n bedrag op je zichtrekening!

5. I want to ride my bicycle

Naast heel wat cash geld, kreeg je bij je plechtige communie steevast een nieuwe fiets. Een fiets die weliswaar nog veel te groot voor je was maar waarmee je praktisch elke dag naar de middelbare school zou fietsen. Het begin van een nieuw tijdperk!

© Giphy

6. Je eerste GSM

Nog een veelvoorkomend cadeau was een GSM. Vaak kreeg je een echte ‘baksteen’, zo’n Nokia 3310, en als je écht geluk had een hippe GSM die je kon toeklappen. De dagen na je plechtige communie waren dan ook gevuld met het uittesten van je nieuwe speelgoed. En Snake spelen natuurlijk.

7. Omdat je zonder schaamte een ijslammetje mag onthoofden

Het hoogtepunt van elk communiefeest is het dessert. Zoals de traditie het voorschrijft, heeft de communicant de eer om een ijslammetje aan te snijden (lees: onthoofden). The best part is de rode vloeistof die dan op het bord terecht komt. De vraag: “Is dat echt bloed mama?”, werd sowieso wel door een van je kleine neefjes of nichtjes gesteld.

8. Je lievelingseten à volonté

Een voordeel van je communie vieren is dat je mocht beslissen wat er die dag op het menu stond. Bovendien kon je zo veel eten als je wou want zorgen over feestkilo’s had je toen nog niet. Throwback, anyone?

9. De zatte nonkel met zijn flauwe mopjes

We hebben allemaal wel een nonkel die een beetje te diep in het glas durft te kijken. De meest ongepaste uitspraken kwamen natuurlijk eerst aan bod. Ach, zonder flauwe mopjes en foute danspasjes zou een feest niet compleet zijn.

10. Over the top entertainment

Niets was je ouders te veel toen je je communie deed. Goochelaars, springkastelen, clowns, een suikerspinnenkraam...alles om de jonge gasten te entertainen. Topfeestje toch?!

11. Star of the show

Je stond een volledige dag in het middelpunt van de belangstelling en werd op je wenken bediend. Dan zwijgen we nog over het gepersonaliseerd ijslammetje, je speciale plek aan tafel en de foto’s die van jou werden genomen. Did anyone say queen or king?

12. Laat opblijven

Een communiefeest is nooit op tijd gedaan en was vaak één van de weinige keren dat je laat mocht opblijven als kind. Toegeven dat je moe was van de hele dag op het springkasteel te springen zou je dan ook niet doen, ook al moest je op het einde van de avond vechten tegen de slaap.

13. Mooie herinnering

Ondanks alle stress rond de voorbereiding van de misviering en het feest, was jouw communie eigenlijk wel een geweldige dag. Wanneer heb je nadien nog de kans gehad om eindeloze hoeveelheden ijs te eten, je uit te leven op het springkasteel en de hele dag in de spotlight te staan? Juist: nooit. Je communie of lentefeest is een van de beste herinneringen uit je kindertijd!

© Giphy