Say cheese! Dit zijn de attracties die toeristen het vaakst op Instagram fotograferen

Bij heel wat Instagrammers gaat de productiviteit binnenkort weer een paar weken de hoogte in. Als je op vakantie bent, wil je dat graag met de wereld delen. Al is het maar om de thuisblijvers wat jaloers te maken. Het Nederlandse TravelBird onderzocht welke toeristische attracties het vaakst op Instagram gedeeld worden. In België ligt het antwoord voor de hand, wereldwijd is het iets verrassender.

België: het Atomium

Het Atomium staat al meer dan 200.000 keer met de gelijknamige hashtag op Instagram. Andere populaire attracties in ons land zijn Manneken Pis en Pairi Daiza. De rest is qua aantal tags eerder verwaarloosbaar. Interessanter is eens kijken welke locaties wereldwijd het vaakst op Instagram worden gedeeld.

Hieronder lees je de top 10:

1. Disneyland (VS)

Een beetje verrassend misschien, maar een pretpark haalt het van alle wonderen der natuur en historische monumenten op onze aardbol. Iedereen moet het natuurlijk weten als je in Disneyland bent. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier over het park in Californië. Dat staat al meer dan 14 miljoen keer op Instagram.

2. De Eiffeltoren (Frankrijk)

Een minder grote verrassing is de Eiffeltoren, het symbool van Parijs. Poses zoals op de foto hierboven zijn verplichte kost als je de Franse hoofdstad bezoekt. Al werd de Eiffeltoren nog maar half zo vaak als Disneyland op Instagram geplaatst.

3. Walt Disney World (VS)

Disney heeft veel pretparken en ook op drie staat er eentje. Walt Disney World is het park in Florida.

4. South Beach (VS)

Eén van de populairste vakantiebestemmingen in de VS bevindt zich natuurlijk ook in Florida. Deze wijk omvat onder andere het beroemde Miami Beach. Geef toe dat je daar ook zeker een foto wil als je met vakantie bent.

5. Berlijnse Muur (Duitsland)

Toch ook verrassend dat de Berlijnse Muur het op Instagram beter doet dan heel wat andere bekende monumenten. Ter vergelijking: de Chinese Muur staat op de 34ste plaats.

6. Las Vegas Strip (VS)

Ook hier hebben ze een Eiffel Toren. Las Vegas is één van de meest gekke plaatsen ter wereld. Strip verwijst naar de lange boulevard die door de stad loopt, waar de bekende casino's langs gelegen zijn.

7. Big Ben (Verenigd Koninkrijk)

Deze hadden we eerlijk gezegd iets hoger verwacht. Het symbool van Londen is uiteraard een verplichte foto voor toeristen, zelfs als je er al tien keer geweest bent. Ook al zie je Big Ben nooit op de foto's, want dat is natuurlijk de naam van de loodzware klok die in de toren hangt. Correcter is Elizabeth Tower.

8. Times Square (VS)

Van Londen naar New York, waar Times Square uiteraard de populairste plaats is voor Instagram-kiekjes.

9. Notre-Dame (Frankrijk)

Parijs doet het duidelijk goed op Instagram. Hierboven zie je ook nog eens die andere trekpleister, gefotografeerd op de kathedraal Notre-Dame.

10. Oktoberfest (Duitsland)

Het Oktoberfest in München is blijkbaar ook heel populair op Instagram. We gaan ervan uit dat die foto's telkens redelijk vroeg op de middag gemaakt zijn, of misschien kunnen filters de nodige liters bier verbergen. De hashtag lijkt overigens niet alleen foto's van bierdrinkers te tonen, maar wordt ook voor andere doeleinden gebruikt. Misschien verklaart dit de bizarre populariteit op Instagram van het jaarlijkse festival.

En de rest?

Voor de volledigheid: kort op deze tien volgen de Niagarawatervallen, de Grand Canyon, en het Colosseum. Het eerste Belgische monument op de lijst is dus het Atomium, en daarvoor moeten we naar de 81ste plaats kijken. Al lijkt ons dat zeker niet slecht.

Lees meer