Game of Thrones-bedenker G.R.R. Martin gaat nu ook een ander van z'n verhalen op televisie zien verschijnen

Na zijn 'A Song of Ice and Fire'-serie zal nu ook een ander verhaal van 'Game of Thrones'-bedenker George R.R. Martin een televisieserie worden. 'Nightflyers' dateert al van 1980 en werd zeven jaar later ook verfilmd, maar nu waagt Syfy zich aan de adaptatie naar het kleine scherm. Martin zal er zelf echter niet aan kunnen meewerken, aangezien zijn deal met HBO dat niet toelaat. Krijgen we een nieuwe topserie ontsprongen uit het hoofd van G.R.R. Martin?

George R.R. Martin schreef een hoop andere verhalen, novelle's en boeken, voor 'ie wereldberoemd werd door de televisieserie Game of Thrones, een adaptatie van zijn boekenserie A Song of Ice and Fire. Nightflyers is er zo eentje. Het sci-fi verhaal dateert al van 1980 maar zal nu dus ook op het kleine scherm gaan verschijnen.

Sci-fi, inderdaad, want verwacht je niet aan ridders en draken. Nightflyers vindt plaats in de verre toekomst. De dag voor de Aarde het gaat begeven, reist een groep ontdekkingsreizigers de Melkweg af met het meest geavanceerde ruimteschip ooit: de Nightflyer. De crew merkt echter op dat de artificial intelligence op het schip en de kapitein, die ze nooit zien, hen misschien wel de verdoemenis in aan het sturen is.

Martin zal zelf dus niet betrokken zijn bij de serie aangezien hij vasthangt aan HBO, waarvoor hij in de toekomst zal meewerken aan twee van de vier mogelijke Game of Thrones-spin-offs. Naast Game of Thrones en nu dus Nightflyers, is ook zijn anthology serie Wild Cards momenteel in productie, al heeft die serie nog geen thuis gevonden.

Lees meer