Ook na Game of Thrones zullen we onze portie Westeros krijgen, want er is nu ook vijfde spin-off in de maak

'Game of Thrones' gaat zijn voorlaatste seizoen in, maar twee weken geleden werd al aangekondigd dat dat niet het einde zal beteken voor het 'Game of Thrones'-universum. HBO is namelijk aan het werken aan vier mogelijke 'spin-offs'. G.R.R. Martin maakte gisteren echter in een blogpost bekend dat er niet vier, maar vijf mogelijke 'off-shoots' in de maak zijn. Waarover deze zullen gaan weten we nog niet, maar Martin drukte wel al twee geruchten de kop in.

Game of Thrones-fans zullen ook na het achtste seizoen van GoT hun portie Westeros voorgeschoteld krijgen. Want HBO is niet aan vier, maar aan vijf mogelijke spin-offs aan het werken. Dat maakte G.R.R. Martin, schrijver van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks waar Game of Thrones op is gebasseerd, zelf bekend in zijn blog. "Er waren vier scripts in ontwikkeling wanneer we in LA aankwamen vorige week maar tegen de tijd dat we vertrokken, waren dat er al vijf geworden", schrijft hij. Al wil hij wel de naam van de schrijver van dat vijfde script nog niet verklappen.

Martin heeft het wel liever niet over een spin-off. "Elk concept dat nu wordt uitgewerkt, is een soort prequel. Maar ik verkies eerder de term 'successor show' dan spin-off of prequel", zegt Martin.

De vreugde temperen

Verwacht je echter niet meteen aan vijf opvolgers. Martin probeert in zijn blog het enthousiasme een beetje te temperen. "Het is heel onwaarschijnlijk dat we vier, of zelfs vijf, nieuwe series zullen krijgen. Toch zeker niet onmiddellijk", is Martin realistisch. "Er zijn vier, en nu dus vijf, pilootscripts besteld. Hoeveel er daar ook van zullen gefilmd worden en hoeveel series er daar uit echt zullen uitkomen, valt nog te zien."

Waarover de spin-offs, of eerder successor shows, zullen gaan, is nog maar de vraag. Op het internet werd al duchtig gespeculeerd, maar Martin drukt toch al twee geruchten de kop in. We zullen alvast niet de verhalen van Dunk & Egg, uit de novelles The Mystery Knight en The Hedge Knight, te zien krijgen. Ook de opstand van Robert Baratheon is geen van de vijf mogelijke spin-offs. "Ik weet dat er duizenden van jullie zijn dat dit zouden willen", legt Martin uit. "Maar tegen dat ik A Song of Ice and Fire heb afgewerkt, zullen we alles over zijn opstand al weten. Er zouden geen verrassingen meer zijn in zo'n show."

Lees meer