Netflix blokkeert zijn eigen app op smartphones met bepaalde instellingen. Hang jij eraan? 

Android-gebruikers die meer uit hun smartphone willen halen en hun smartphone rooten kampen met een Netflix-probleem. De abonnementsservice steekt zulke gebruikers een stokje voor en blokkeert de applicatie op hun smartphone.

Sommige Android-gebruikers rooten hun smartphone om meer instellingen toegankelijk te maken: snelheidsprestaties, accuduur verlengen, backup, ...

Netflix zorgt er nu voor dat geroote smartphones de applicatie niet meer kunnen downloaden via Google Play. Indien gebruikers Netflix toch willen downloaden, krijgen ze een melding dat hun smartphone 'niet compatibel is met deze versie'.

Netflix blokkeert alle geroote apparaten waaraan gesleuteld is en dus niet meer 'Google-certified' zijn. Hiervoor berust het bedrijf op de beveiliging van Google.

Bevestigd

Netflix heeft dit ook bevestigd in een officiële statement aan Android Police: "Met de laatste 5.0 upgrade, vertrouwen we nu volledig op de Widevine DRM die door Google wordt geleverd. Daarom werken apparaten die niet door Google zijn gecertificeerd, niet meer met onze nieuwste app. Die gebruikers zien de Netflix-app niet meer staan in de Play Store."

Widevine is een DRM-technologie van Google die werkt op verschillende desktop- en mobiele platforms met drie beveiligingsniveaus. Zo worden smartphones gecontroleerd op rooten.

Gebruikers die de applicatie al eerder hebben gedownload, kunnen Netflix nog wel verder gebruiken. Maar de kans is groot dat dat ook niet meer lang zal duren.

Lees meer