Krokodil verorbert pastoor die over water wou lopen

Een Zimbabwaanse priester is vorige week zondag om het leven gekomen toen hij probeerde de kracht van geloof te bewijzen aan zijn parochianen. Jonathan Mthethwa wilde voortonen hoe Jezus Christus over water liep en koos daarvoor een beek die lokaal bekend stond als 'Crocodile River'. 

De priester, van de Satin Of The Last Days-kerk, zwom zo'n kleine 30 meter ver in het water om dan op een miraculeuze wijze op de wateroppervlakte te klauteren. Het mirakel bleef jammer genoeg uit en parochianen zagen vanaf de oever hun priester spartelen alvorens hij aangevallen werd door drie grote krokodillen.

Verstomd

De parochianen staan verstomd door de gebeurtenissen. Volgens hen was de pastoor al die hele week aan het bidden en vasten en had het ongeluk niet mogen gebeuren. Volgens de volgelingen was de priester al na enkele minuten verscheurd en was er achteraf enkel een onderbroek en een paar sandalen over van de geestelijke leider.

De Zimbabwaanse hulpdiensten verschenen een half uur na de aanval ter plaatse maar de pastoor kon niet meer gered worden.

Lees meer