Heb jij onlangs een fietsslot gekocht bij Hema? Dan zit je zonder het te weten met een probleem...

Als je veel fietst is een deftig fietsslot onontbeerlijk, maar ze zijn natuurlijk wel duur. De oplossing: ééntje van de Hema, al blijkt nu dat het goedkoopste (en dus vaakgekochte) slot van de keten wel goed dichtgaat, maar ook iets te vlot open. Wie er eentje heeft kan het zelfs zonder kassabon terugbrengen.

Wie nog nooit z'n fietssleuteltje is kwijtgeraakt, goed voor jou, maar de rest van de wereld heeft het zich ongetwijfeld al eens afgevraagd: zou dat sleuteltje ook niet op een ander slot passen? Het consumentenprogramma Kassa testte het, en wat blijkt? Bij de sloten 'ketting met slot' van Hema is dat wel degelijk het geval.

Dat wil niet zeggen dat je gewoon elk sleuteltje op elk slot kan gebruiken, maar volgens de test van het programma is dat in één op de zes gevallen zo. Genoeg voor Hema om de fout toe te geven en recht te willen zetten.

Goedkoop

“Het probleem met de fietssloten in ons vrijdag aan de oren gekomen”, zegt Natalie Krüger, persverantwoordelijke van Hema aan Het Nieuwsblad. “We hebben de productie van het slot stopgezet en de sloten kunnen niet meer gekocht worden in onze winkels. We onderzoeken of de problemen met het fietsslot enkel bij deze partij voorkomen of dat het een structurele fout is.”

Wie in de afgelopen tijd zo'n slot heeft gekocht, kan het dus gaan inruilen in een Hema-winkel. Dat moet normaal met kassaticket, maar kan nu uitzonderlijk ook zonder. Wél zegt Krüger nog: “We willen wel benadrukken naar onze klanten toe dat dit het goedkoopste fietsslot van Hema is en dus nooit heel geavanceerd kan zijn. Als je meer betaalt voor een slot, zal je een beter slot hebben.”

Lees meer